Logistics & Supply Chain Trends το 2021

1
Logistics & Supply Chain Trends το 2021

Όπως κάθε κλάδος, ο κλάδος των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλάζει αρκετά όσο περνάει ο καιρός. Καθώς εμφανίζονται νέες τάσεις, αλλάζει ο ίδιος ο ορισμός των logistics, όπως και ο τρόπος που βλέπουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού. Ακολουθούν μερικές από τις μεγαλύτερες τάσεις της εφοδιαστικής και της εφοδιαστικής αλυσίδας το 2021, καθώς και ο αντίκτυπος που έχουν.

Με την πανδημία COVID-19 του 2020, υπήρξε μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τα πάντα. Από την απόλαυση του χρόνου με τους φίλους και την οικογένεια μέχρι το φαγητό, κάθε μέρος της καθημερινής ζωής έχει αλλάξει λίγο με την πανδημία. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, ότι η πανδημία είχε τεράστια επίδραση στις τάσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή που συνέβη ως αποτέλεσμα της πανδημίας είναι ότι το Μεξικό έγινε ο νούμερο 1 εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεταξύ του εμπορικού πολέμου Κίνας-ΗΠΑ και της πανδημίας, το Μεξικό γίνεται κάπως η νέα Κίνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία στρέφεται στο Μεξικό ως μέσο παραγωγής. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε μια σοβαρή αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία τα επόμενα χρόνια.

Ο COVID-19 άλλαξε επίσης τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την εργασία και την παραγωγικότητα. Αντί να βασίζονται σε παραδοσιακά εργαλεία, οι αποστολείς και οι μεταφορείς χρησιμοποιούν ψηφιοποίηση και λογισμικό για να κάνουν τη μετάβαση στον διαδικτυακό κόσμο. Οι ψηφιακές υπογραφές και οι συναλλαγές εκσυγχρονίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι μεταφορείς και οι μεταφορείς δραστηριοποιούνται, κάτι που με τη σειρά του φέρνει τις διαδικασίες εφοδιαστικής και εφοδιαστικής αλυσίδας στην ψηφιακή εποχή.

Η υπογραφή του νέου Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών και η αυξημένη σταθερότητα των εμπορικών σχέσεων θα αποδειχθεί ότι θα αλλάξει το παιχνίδι κατά τη διάρκεια της προεδρίας Μπάιντεν. Αναμένετε ότι η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού θα μεταφερθεί στη Βόρεια Αμερική, όπου θα μεταφερθεί περισσότερη παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό.

Η μεταφορά των εμβολίων κατά του COVID-19 ήταν ένα καυτό θέμα τον τελευταίο καιρό, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για λύσεις ψυκτικού φορτίου και ψυκτικής αλυσίδας. Ενώ οι διασφαλίσεις που ισχύουν επί του παρόντος έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι το εμβόλιο παρέχεται με ασφάλεια, αυτές οι διασφαλίσεις πιθανότατα θα ισχύουν για λύσεις ψυχρής αλυσίδας στο μέλλον.

ο αντίκτυπος του 2020 και η πανδημία στις αλυσίδες εφοδιασμού

Ο αντίκτυπος του 2020 και η πανδημία στις εφοδιαστικές αλυσίδες

Το βλέμμα προς το μέλλον σημαίνει κατανόηση του παρελθόντος και το 2020 ήταν μια μεγάλη χρονιά όσον αφορά τις αλυσίδες εφοδιασμού. Ενώ πολλές βιομηχανίες δυσκολεύτηκαν το 2020, οι εμπορευματικές επιχειρήσεις αύξησαν στην πραγματικότητα τους όγκους φορτηγών φορτηγών με σύμβαση κατά 27% από έτος σε έτος. Καθώς η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών περισσότερο από τους φορτωτές και τους μεταφορείς, υπάρχει καλός λόγος να πιστεύουμε ότι η άνοδος στον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών θα συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια. Αν υπάρχει ένα πράγμα που έκανε τον επιχειρηματικό κόσμο να συνειδητοποιήσει η πανδημία, είναι ότι η εύρεση ασφαλέστερων, εξυπνότερων διαδικασιών μπορεί να είναι εξαιρετική τόσο για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της νόσου όσο και για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Αναδυόμενες Τάσεις στη Βιομηχανία Logistics

Με όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, τα πράγματα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς. Εδώ είναι μερικές από τις αναδυόμενες τάσεις που μπορείτε να περιμένετε να δείτε σύντομα στον κλάδο των logistics.
Τα πράσινα logistics γίνονται όλο και πιο σημαντικά καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο, τα πράσινα logistics συμβάλλουν επίσης στη μείωση του κόστους, στην ενίσχυση της αφοσίωσης των πελατών και στην αύξηση της ανάπτυξης. Το Harvard Business Review εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα τείνουν να αναπτύσσονται με ρυθμό περίπου 6 φορές πιο γρήγορα από άλλες επιχειρήσεις.

Με αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την ασφάλεια των τροφίμων και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη ναυτιλία που σχετίζονται με την υγεία, αναμένουμε ότι η ψυγεία θα αναπτυχθεί γρήγορα τα επόμενα χρόνια. Οι φορτωτές θα πρέπει να επεκτείνουν τις αποθήκες τους και τον στόλο των φορτηγών τους ώστε να συμπεριλάβουν την ψύξη, η οποία θα γίνει ένα τεράστιο μέρος της βιομηχανίας.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) θα συνεχίσει να διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο στη βιομηχανία logistics. Οι συσκευές IoT μπορούν πλέον να επωφεληθούν από το 5G για να λειτουργούν με ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες, καθιστώντας την τεχνολογία έναν ακόμα καλύτερο τρόπο παρακολούθησης των αποστολών από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο.

Χρειάζεστε τη βοήθεια μιας επαγγελματικής εταιρείας logistics ή ενός μεσίτη φορτηγών; Το Osage Specialized Transport είναι έτοιμο να καλύψει τις μοναδικές σας ανάγκες

Με τις αναμενόμενες αλλαγές στα logistics και τις τάσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα logistics. Αν ψάχνετε για μια τοπική επιχείρηση με εμπειρία δεκαετιών που να σας βοηθά να προσδιορίσετε και να καλύψετε τις ανάγκες σας για μεταφορά εμπορευμάτων, η Osage Specialized Transport μπορεί να σας βοηθήσει. Διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα διαθέσιμων υπηρεσιών φορτηγών σε επίπεδο κρεβάτι, μεταφορών και άλλων υπηρεσιών. Εάν χρειάζεστε τη βοήθεια μιας επαγγελματικής εταιρείας logistics ή θέλετε να μάθετε περισσότερα, καλέστε την Osage Specialized Transport στο (303) 326-0374.

Κατηγοριοποιούνται σε: Logistics

Schreibe einen Kommentar