5 καλοκαιρινές συμβουλές ανάγνωσης για γονείς και μαθητές

3
5 καλοκαιρινές συμβουλές ανάγνωσης για γονείς και μαθητές

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Δείτε την έκδοση βίντεο αυτής της ανάρτησης στο YouTube!

Έχω καλύψει τις καλοκαιρινές συμβουλές ανάγνωσης σχεδόν κάθε καλοκαίρι από τότε που ξεκίνησα την επιχείρησή μου. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις άλλες καλοκαιρινές συμβουλές και πόρους ανάγνωσης.

Σε αυτήν την ανάρτηση (και βίντεο!) περιγράφω μερικές από τις συμβουλές που έχω καλύψει στο παρελθόν – με ενημερώσεις – και προσθέτω μερικές νέες επίσης στη μίξη.

Εδώ πάμε – στις καλοκαιρινές συμβουλές ανάγνωσης του καλοκαιριού

1. Κάντε περιλήψεις κεφαλαίων.

Αμέσως μετά την ανάγνωση κάθε κεφαλαίου, γράψτε μια σύντομη περίληψη κεφαλαίου 2-3 ​​προτάσεων που καλύπτει τα κύρια σημεία. Θα μπορούσατε επίσης να το κάνετε αυτό σε μορφή κουκκίδας. Γράψτε τις περιλήψεις σας απευθείας στη σελίδα, σε μια αυτοκόλλητη σημείωση ή σε ένα ξεχωριστό πρότυπο. Ακολουθεί μια πηγή για το πώς ακριβώς να γράψετε αυτές τις περιλήψεις.

2. Δώστε σε κάθε κεφάλαιο έναν τίτλο.

Αφού γράψετε την περίληψη του κεφαλαίου για κάθε κεφάλαιο, δώστε του έναν τίτλο. Τα περισσότερα κεφάλαια είναι απλά αριθμημένα (1, 2, 3, κ.λπ.), αλλά ακόμα κι αν το κεφάλαιο έχει ήδη τίτλο, δώστε του έναν νέο. Μην είστε φανταχτεροί ή δημιουργικοί. ο τίτλος πρέπει να αναφέρει συνοπτικά την κύρια ιδέα.

3. Κάντε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης.

Κανένα καλοκαιρινό διάβασμα δεν πρέπει να ξεκινά χωρίς πρώτα να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ανάγνωσης. Ένα χρονοδιάγραμμα ανάγνωσης θα σας δώσει έναν ακριβή αριθμό σελίδων για ανάγνωση ανά ημέρα, που θα διασφαλίσει ότι θα ολοκληρώσετε τα βιβλία σας στην ώρα τους. Δίνω λεπτομέρειες βήμα προς βήμα για το πώς να φτιάξετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης σε αυτόν τον πόρο εδώ. Και εδώ είναι δωρεάν εκτυπώσιμο πρότυπο για να δημιουργήσετε το δικό σας καλοκαιρινό πρόγραμμα ανάγνωσης.

4. Προετοιμάστε τον εαυτό σας.

Κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι νέο, για πρώτη φορά, ο εγκέφαλός μας προσπαθεί να το συνδέσει με κάτι που ήδη γνωρίζουμε. Αυτή η διαδικασία είναι υποσυνείδητο και συμβαίνει αυτόματα. (Σκεφτείτε το: Αν σας έδινα ένα ολοκαίνουργιο φρούτο για να δοκιμάσετε – ένα που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν – θα προσπαθούσατε να το περιγράψετε με βάση αυτά που ήδη γνωρίζετε. Μπορεί να πείτε κάτι σαν Χμμ… έχει λίγο γεύση σαν μήλο αλλά πικάντικη σαν πορτοκάλι.)

Πριν διαβάσετε, κάντε μια έρευνα σε επίπεδο Google για το βιβλίο, το θέμα, τη χρονική περίοδο, τον συγγραφέα, τα θέματα κ.λπ. Χρησιμοποιήστε τις Εικόνες Google στην αναζήτησή σας, ώστε να βρείτε γραφήματα πληροφοριών και άλλα χρήσιμα γραφικά.

5. Διαβάστε το βιβλίο «με» κάποιον άλλο.

Σίγουρα, θα μπορούσατε πραγματικά να διαβάσετε το βιβλίο με κάποιος άλλος, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αντίθετα, εσείς και ένας φίλος/συμμαθητής που μπορεί να διαβάζετε το ίδιο βιβλίο, θα μπορούσατε να συμφωνήσετε στο ίδιο πρόγραμμα ανάγνωσης. (Αυτή που δημιουργήσατε στο βήμα 3, φυσικά.) Με αυτόν τον τρόπο θεωρείτε ο ένας τον άλλον υπεύθυνο για την ανάγνωση όσων υποτίθεται ότι πρέπει να διαβάσετε και μπορείτε επίσης να μοιραστείτε ιδέες για αυτό που διαβάζετε.

6. Συμβουλή μπόνους – είδος: Δείτε την ταινία.

Φυσικά δεν υπάρχει ταινία για κάθε βιβλίο, αλλά μπορείτε να βρείτε ένα βίντεο κάτι άλλο ή άλλου είδους για πολλά βιβλία στο YouTube. Είτε υπάρχει μια νόμιμη ταινία με κάτι που βρήκατε στο διαδίκτυο, παρακολουθήστε την μετά διαβάζεις το βιβλίο. Το να γνωρίζετε ότι πρόκειται να παρακολουθήσετε μια ταινία ως ανταμοιβή μπορεί να είναι κίνητρο. Εδώ είναι το πράγμα: πρέπει πραγματικά να παρακολουθήσετε μέχρι μετά τελειώσατε το βιβλίο γιατί διαφορετικά η ιστορία και τα γραφικά της ταινίας θα μπορούσαν να έρθουν σε σύγκρουση με την πραγματική ιστορία και τα γραφικά στο μυαλό σας. Όχι καλό.

Το καλοκαιρινό διάβασμα δεν είναι η αγαπημένη δραστηριότητα όλων. το καταλαβαίνω. Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι απαραίτητο. Επομένως, εάν πρέπει να το κάνετε ούτως ή άλλως, καλύτερα να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις καλοκαιρινές συμβουλές ανάγνωσης για να κάνετε την όλη διαδικασία λίγο πιο εύκολη.
Schreibe einen Kommentar