Χάνουν την απόδοση τους τα ηλιακά πάνελ;

3
Χάνουν την απόδοση τους τα ηλιακά πάνελ;

Το εάν τα ηλιακά πάνελ χάνουν την απόδοση τους μπορεί να επηρεαστεί εν μέρει από τον τρόπο επεξεργασίας των πάνελ. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει έλλειψη αποτελεσματικότητας. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τους ηλιακούς σας συλλέκτες είναι να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με τα προβλήματα που πρέπει να αναζητήσετε, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα νωρίς. Μπορεί να μην μπορείτε να αντιστρέψετε προβλήματα, αλλά μπορείτε να σταματήσετε να συμβαίνουν περισσότερα και να μειώσετε τις επιπτώσεις τους για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά τους. Μην αρκεστείτε σε ηλιακούς συλλέκτες που δεν πρόκειται να σας δώσουν αυτό που θέλετε, όταν μπορείτε να έχετε κάτι πολύ καλύτερο από αυτό φροντίζοντας τα πάνελ σας με τον σωστό τρόπο, από την αρχή.

Πώς να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια αποτελεσματικότητας

Η θέση και η τοποθέτηση των πλαισίων ηλιακού συστήματος μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο αν είναι αποδοτικά ή όχι. Ακόμη και ένα σύστημα που μοιάζει να βρίσκεται συνεχώς στον ήλιο μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο θα μπορούσε να είναι. Μέρος αυτού προέρχεται από τη γωνία του ήλιου, η οποία είναι διαφορετική κατά τις διάφορες εποχές του χρόνου. Αλλά ένας άλλος λόγος για την έλλειψη αποτελεσματικότητας είναι η ζημιά που μπορεί να συμβεί στα πάνελ με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αργή απώλεια αποτελεσματικότητας, η οποία μπορεί να μην γίνει αντιληπτή αμέσως. Στη συνέχεια, μόλις γίνει αρκετά κακό, θεωρείται πρόβλημα και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει για αυτό. Καλύτερα να το πιάσεις νωρίτερα.

Μπορούν οι ακραίες καιρικές συνθήκες να καταστρέψουν τους ηλιακούς συλλέκτες;

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες όπως το χαλάζι και οι κυκλώνες μπορούν σίγουρα να βλάψουν τους ηλιακούς συλλέκτες. Το ίδιο ισχύει με τις έντονες καταιγίδες σκόνης και άλλα είδη καιρού που είναι εκτός των κανονικών και αναμενόμενων όπως οι βροχοπτώσεις και η ηλιοφάνεια. Ενώ οι περισσότεροι τυπικοί τύποι καταιγίδων δεν προκαλούν μεγάλο πρόβλημα, είναι σημαντικό να ελέγχετε τα ηλιακά συστήματα μετά από οποιαδήποτε μεγάλη καταιγίδα ή καιρικό γεγονός. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε γρήγορα προβλήματα και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές στο ηλιακό σύστημα, ώστε να μπορείτε να το διατηρήσετε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μακροπρόθεσμα.

Τι είναι η υποβάθμιση;

Ένα ζήτημα που μπορεί να μειώσει την απόδοση είναι η πιθανή επαγόμενη υποβάθμιση ή PID. Αυτό μπορεί να προκληθεί από τη θερμότητα, την τάση και την υγρασία. Επειδή τα περισσότερα ηλιακά συστήματα είναι εκτεθειμένα σε συνδυασμό αυτών, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να επιβαρύνει με την πάροδο του χρόνου. Ευτυχώς, τα περισσότερα μοντέλα ηλιακών συστημάτων δεν έχουν αυτό το πρόβλημα. Είναι σημαντικό να αγοράσετε μια μάρκα και ένα μοντέλο που δεν είναι γνωστό ότι έχει αυτό το πρόβλημα, για να μειώσετε τις πιθανότητες να το αντιμετωπίσετε. Ένα άλλο ζήτημα υποβάθμισης, το Light Induced Degradation (LID), εμφανίζεται τις πρώτες ημέρες μετά την εγκατάσταση του συστήματος, όταν ένα σύστημα υποβαθμίζεται με βάση την έκθεσή του στο ηλιακό φως. Είναι σπάνιο, αλλά σημαντικό να προσέχετε.

Τι είναι η αποκόλληση και τι την προκαλεί;

Όταν συμβαίνει αποκόλληση, το γυαλί στο μπροστινό μέρος και το πλαστικό στο πίσω μέρος ενός ηλιακού πάνελ διαχωρίζονται. Αυτό σημαίνει ότι η υγρασία και ο αέρας μπορεί να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του πίνακα και να αρχίσουν να διαβρώνονται και να το καταστρέφουν. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το πλαστικό και το γυαλί δεν είναι τέλεια καθαρά ή σωστά συνδεδεμένα και συχνά δημιουργεί μια επικείμενη αστοχία στα πάνελ. Όταν γίνει αντιληπτό, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Φροντίζοντας σωστά το σύστημά σας και προσέχοντας τα προβλήματα, μπορεί να σας παρέχει ενέργεια για πολύ καιρό ακόμα.

Εάν ενδιαφέρεστε να εγκαταστήσετε ηλιακή ενέργεια στο σπίτι σας στο Blue Mountains ή στο Hawkesbury, επικοινωνήστε με την E-Smart Solar για μια προσφορά.

Schreibe einen Kommentar