Το Mulcher σταματά την πυρκαγιά στο νότιο ακρωτήριο

0
Το Mulcher σταματά την πυρκαγιά στο νότιο ακρωτήριο

Γρήγορη σκέψη και γρήγορη δράση από έναν δασολόγο του MTO και έναν εργολάβο σάπιαστρωσης σταμάτησε την εξάπλωση μιας δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολύ παλιά fynbos κοντά στο Covie στο Δυτικό Ακρωτήριο πρόσφατα.

Ο δασολόγος του MTO Koos Lourens κάλεσε τον Clinton Payn του Savithi Mulching για βοήθεια για να σταματήσει η φωτιά που απειλούσε τις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών κατοικιών και της φυτείας Lottering του MTO. Η Savithi ήταν απασχολημένη στην περιοχή εδώ και αρκετούς μήνες καθαρίζοντας τα κατάφυτα διαμερίσματα για MTO που είχαν καταστραφεί σε παλαιότερη πυρκαγιά χρησιμοποιώντας ένα τροχοφόρο Tigercat M726G. Ήταν μια Κυριακή που οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν χαλαρά, αλλά χρειαζόταν γρήγορη δράση για να σταματήσει η φωτιά πριν τρέξει στα παλιά φυτά.

Παρακολουθήστε το Tigercat mulcher σε δράση καθώς δημιουργεί έκτακτη πυρκαγιά…

Η εναέρια υποστήριξη χρησιμοποιήθηκε για την ψύξη της φωτιάς, επιτρέποντας στην ομάδα Savithi να κινηθεί με το Tigercat mulcher για να δημιουργήσει μια πυρκαγιά μήκους περίπου 1 km και πλάτους περίπου 25 μέτρων που τελικά σταμάτησε τη φωτιά στα ίχνη της. Η ταχύτητα του μεγάλου και ισχυρού τροχοφόρου mulcher ήταν το κλειδί για να γίνει η δουλειά γρήγορα πριν ο άνεμος προλάβει να πάρει ή να αλλάξει κατεύθυνση και να τον μετατρέψει σε μια πραγματικά επικίνδυνη πυρκαγιά που εξαπλώνεται.

Ο Κλίντον είπε ότι το fynbos ήταν τόσο πυκνό και ψηλό που ο χειριστής δεν μπορούσε να δει το έδαφος που έστρωσε και σε ορισμένα σημεία έπρεπε να αξιολογήσει τους κινδύνους με τα πόδια για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν μεγάλες τρύπες ή βράχοι που θα μπορούσαν να καταστρέψουν το μηχάνημα.

Σύμφωνα με τον δασολόγο του MTO Nico de Waal που ήταν το αφεντικό της πυρκαγιάς, το fynbos σε εκείνη την περιοχή είναι περίπου 25 ετών και είναι πολύ ψηλά και δημιουργεί μια πολύ καυτή φωτιά. Είπε ότι δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν επίγειες δυνάμεις για να δημιουργηθεί μια πυρκαγιά σε αυτές τις συνθήκες, και έτσι η καλύτερη επιλογή ήταν να φέρουμε το mulcher που μείωσε το fynbos σε ένα χαλί σάκου σε λωρίδες προστασίας που σταμάτησε τη φωτιά σε λίγες ώρες.

Ο Nico είπε ότι ο MTO ήταν απασχολημένος με τη συνεργασία με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των FPA του Southern Cape και της Sarah Baartman, για να κάνει εγκαύματα στο μπλοκ σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει στρατηγικές πυρκαγιές που θα αποτρέψουν την εξάπλωση μεγάλων, καταστροφικών δασικών πυρκαγιών, όπως αυτές που σημειώθηκαν στο νότιο Ακρωτήριο το 2017 και ξανά το 2018. Είπε ότι οι περισσότερες από τις πυρκαγιές προέρχονται από τα όριά τους και είναι μέρος της στρατηγικής τους για την ολοκληρωμένη διαχείριση πυρκαγιών για την καταπολέμηση κάθε πυρκαγιάς που έχει τη δυνατότητα να απειλήσει τις φυτείες τους, όπου κι αν συμβεί.

Η Κλίντον είπε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χρήση των υπηρεσιών της Savithi για την κάλυψη των πυρκαγιών και τη μείωση των φορτίων καυσίμων στο νότιο ακρωτήριο που μαστίζεται από μεγάλες, καταστροφικές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Ένα άλλο πλεονέκτημα της εδαφοκάλυψης είναι ότι ανοίγει περιοχές που επιτρέπουν την πρόσβαση των οχημάτων για δασικές εργασίες ή για καταστολή πυρκαγιάς. Οι ιδιοκτήτες γης και οι διαχειριστές γης στην περιοχή έχουν συνειδητοποιήσει ότι απαιτείται προληπτική δράση για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς σε αυτό το επιρρεπές στη φωτιά τοπίο.

Schreibe einen Kommentar