Τι πρέπει να συμβεί με τη μέτρησή μου;

9
Τι πρέπει να συμβεί με τη μέτρησή μου;

Μόλις πάρετε ένα ηλιακό σύστημα εγκατεστημένο, πιθανότατα θα έχετε ακόμα ερωτήσεις. Ορισμένες από αυτές μπορεί να σχετίζονται με το είδος των αλλαγών μέτρησης που θα δείτε και με το αν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας λειτουργεί σωστά και ότι όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά. Θέλετε να πάρετε τη μέγιστη αξία από την επένδυσή σας στην ηλιακή ενέργεια. Εδώ είναι μερικές από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε;

Μετά την εγκατάσταση του ηλιακού συστήματος, τι συμβαίνει με τον μετρητή ηλεκτρισμού μου;

Δεν είναι δυνατό να δημιουργήσετε απλώς ένα ηλιακό σύστημα και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως με τα μέγιστα οφέλη. Θα χρειαστεί να συνεργαστείτε με την εταιρεία ηλεκτρισμού για να είστε σίγουροι ότι δίνετε και λαμβάνετε ισχύ σωστά. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες το νέο σας σύστημα να μην σας εξοικονομήσει χρήματα και επίσης θα βεβαιωθείτε ότι δεν προσπαθείτε να τροφοδοτήσετε την ισχύ μέσω ενός μετρητή που δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό. Αυτό θα μπορούσε να είναι επιβλαβές, αλλά ευτυχώς επίσης αποφεύγεται εύκολα.

Χρειάζομαι νέο μετρητή;

Θα χρειαστείτε έναν νέο μετρητή – που ονομάζεται μετρητής αμφίδρομης κατεύθυνσης – μετά την εγκατάσταση του ηλιακού σας συστήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τυπικοί μετρητές έχουν σχεδιαστεί μόνο για να στέλνουν ρεύμα στο σπίτι σας. Ο νέος μετρητής θα εξακολουθεί να μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά θα δέχεται και ρεύμα από το σπίτι σας. Εάν το σπίτι σας είναι ρυθμισμένο με τριφασικό ρεύμα, θα χρειαστείτε έναν ειδικό τύπο ηλεκτρικού μετρητή για να το χειριστείτε σωστά.

Τι είναι οι ρυθμίσεις μέτρησης;

Οι ρυθμίσεις μέτρησης είναι οι συμφωνίες που έχετε με την εταιρεία ηλεκτρισμού. Για παράδειγμα, η διευθέτησή σας μπορεί να είναι ότι θα στείλετε ρεύμα στο σπίτι σας πρώτα και μετά η πλεονάζουσα ισχύς θα επιστρέψει στο δίκτυο. Αυτό μειώνει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνετε, άρα σας ο λογαριασμός θα είναι χαμηλότερος.

Τι είναι μια ακαθάριστη μέτρηση;

Οι μικτές μετρητές σχεδιάστηκαν για να στέλνουν όλη την ηλιακή ενέργεια που παρήγαγε το σύστημά σας στο δίκτυο, αντί να την στέλνουν στο σπίτι σας και στη συνέχεια να συγκρίνουν πόση ποσότητα παράγετε με πόση χρησιμοποιούμενη. Υπήρχε ένα τιμολόγιο τροφοδοσίας που ήταν προκαθορισμένο, αλλά δεν είναι πλέον σε ευρεία χρήση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το net metering θα είναι η καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας και θα σας δώσει την καλύτερη οικονομική αξία.

Τι είναι το Net Metering;

Οι Net μετρητές εξετάζουν συνεχώς πόση ενέργεια χρησιμοποιείτε σε σχέση με την ποσότητα που παράγεται. Στη συνέχεια, τα δεδομένα υπολογίζονται σε ολόκληρο τον κύκλο τιμολόγησης. Αυτό σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα και σας δίνει την ευκαιρία να στείλετε λίγη ενέργεια πίσω στο δίκτυο επίσης. Κάνοντας αυτό μπορεί να σας δώσει ένα τιμολόγιο τροφοδοσίας, το οποίο μπορεί να αυξήσει το οικονομικό όφελος από το να έχετε ένα ηλιακό σύστημα.

Ποια μέτρηση είναι η κατάλληλη για χρήση;

Ο σωστός μετρητής είναι αυτός που λειτουργεί καλύτερα για την περίπτωσή σας. Ωστόσο, λόγω της μείωσης των τιμολογίων τροφοδοσίας, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων χρησιμοποιεί σύστημα μέτρησης καθαρού δικτύου. Ο εγκαταστάτης σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τις επιλογές σας.

Όταν καταλαβαίνετε τη μέτρηση και χρησιμοποιείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς, μπορείτε να συνεχίσετε να αξιοποιείτε τη δύναμη του ήλιου και να τη χρησιμοποιείτε προς όφελός σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε τους λογαριασμούς ενέργειας και ακόμη και να επιστρέψετε όταν πρόκειται να στείλετε ρεύμα στο δίκτυο.

Εάν ενδιαφέρεστε να εγκαταστήσετε ηλιακή ενέργεια στο σπίτι σας στο Blue Mountains, στο Penrith ή στο Emu Plains, επικοινωνήστε με την E-Smart Solar για μια προσφορά.

Schreibe einen Kommentar