Τα 10 κορυφαία επαγγέλματα που είναι πιο πιθανό να αναχρηματοδοτήσουν φοιτητικά δάνεια

2
Τα 10 κορυφαία επαγγέλματα που είναι πιο πιθανό να αναχρηματοδοτήσουν φοιτητικά δάνεια

Το χρέος φοιτητικού δανείου μπορεί να καταλήξει να είναι αρκετά δαπανηρό με τόκους δεδουλευμένους κατά τη διάρκεια ζωής του δανείου. Η αναχρηματοδότηση φοιτητικού δανείου είναι μια στρατηγική που κάνει την αποπληρωμή πιο προσιτή. Η αναχρηματοδότηση με ιδιώτη δανειστή σάς επιτρέπει να συνάψετε νέο δάνειο με χαμηλότερο επιτόκιο. Εάν γίνει σωστά, αυτό μπορεί να μειώσει χιλιάδες δολάρια σε τόκους.

Στην Έρευνά μας για τη συγχώρεση ή την αναχρηματοδότηση του Απριλίου 2022, ρωτήσαμε πάνω από 6.000 ερωτηθέντες σχετικά με τις επερχόμενες στρατηγικές φοιτητικών δανείων τους. Σύμφωνα με την έρευνα, το 16,16% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να αναχρηματοδοτήσει φοιτητικά δάνεια και το 13,01% σχεδιάζει να διατηρήσει τα δάνειά του εντός του ομοσπονδιακού συστήματος και να τα αποπληρώσει πλήρως.

Το κοινό του Προγραμματιστή φοιτητικών δανείων τείνει να είναι δανειολήπτες υψηλού χρέους και υψηλού εισοδήματος, με πολλούς να επιδιώκουν τη διαγραφή φοιτητικών δανείων. Αλλά για όσους ενδιαφέρονται για αναχρηματοδότηση, αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι πιο λογική για ορισμένα επαγγέλματα, δεδομένων των υψηλών μισθών τους και άλλων παραγόντων που πληρούν τις προϋποθέσεις. Παρακάτω είναι 10 επαγγέλματα που είναι πιο πιθανό να αναχρηματοδοτηθούν.

10. Δικηγόρος

Στο δικηγορικό επάγγελμα, οι μισθοί ποικίλλουν πολύ. Ένας δικηγόρος μπορεί να εργάζεται στο BigLaw, κερδίζοντας περισσότερα από έξι νούμερα, ενώ κάποιος που εξυπηρετεί μια κοινότητα με pro bono εργασία μπορεί να κερδίζει πολύ λιγότερα.

Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι το 30% των δικηγόρων σχεδιάζει να εξοφλήσει πλήρως τα δάνειά του. Συνολικά, το 36% επιδιώκει Συγχώρεση Δανείου Δημόσιας Υπηρεσίας και το 34% επιδιώκει τη συγχώρεση μέσω ενός σχεδίου αποπληρωμής βάσει εισοδήματος (IDR).

Οι δικηγόροι που κερδίζουν υψηλό μισθό και σχεδιάζουν να αποπληρώσουν το χρέος τους μπορεί να επωφεληθούν από την αναχρηματοδότηση εάν το PSLF ή το IDR δεν είναι ελκυστικές επιλογές. Για το PSLF, πρέπει να εργαστείτε στον δημόσιο τομέα και η διαγραφή δανείων μέσω IDR απαιτεί 20 έως 25 χρόνια πληρωμών πριν αποκομίσετε τα οφέλη. Η αναχρηματοδότηση μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία αποπληρωμής και να την καταστήσει πιο προσιτή.

9. Φαρμακοποιός

Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS) διαπίστωσε ότι ο μέσος μισθός του φαρμακοποιού είναι 128.570 $ από το 2021. Το BLS σημειώνει επίσης ότι οι προοπτικές εργασίας μειώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας. Το χρέος φοιτητικού δανείου για τους φαρμακοποιούς μπορεί επίσης να είναι ακόμη υψηλότερο από τον μισθό τους.

Διαπιστώσαμε ότι το 40% των φαρμακοποιών επιδιώκει PSLF και το 28% επιδιώκει τη συγχώρεση με IDR. Τριάντα δύο (32%) τοις εκατό των δανειοληπτών σχεδιάζει να αποπληρώσει τα δάνειά του. Για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, το PSLF μπορεί να έχει νόημα. Εάν θέλετε να ξεφύγετε από αυτό το πεδίο, το IDR μπορεί επίσης να είναι ελκυστικό.

Οι φαρμακοποιοί που θέλουν να αντιμετωπίσουν στρατηγικά το φοιτητικό τους χρέος μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αναχρηματοδότηση ως εργαλείο, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της προσέγγισης της κλίμακας αναχρηματοδότησης για να κάνουν την αποπληρωμή πιο διαχειρίσιμη.

8. Νοσοκόμα

Οι νοσηλευτές έχουν πολλές επιλογές συγχώρεσης και διαπιστώσαμε ότι το 46% των ερωτηθέντων νοσοκόμων μας σχεδίαζαν να ακολουθήσουν το PSLF. Ένα άλλο 21% σχεδιάζει να λάβει συγχώρεση μέσω IDR και το 33% σχεδιάζει να αποπληρώσει πλήρως τα δάνειά του. Η λήψη βοήθειας αποπληρωμής φοιτητικού δανείου από την πολιτειακή ή ομοσπονδιακή σας συγχώρεση μπορεί να έχει πολύ νόημα εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Το ένα τρίτο των νοσηλευτών που απάντησαν στην έρευνά μας είπαν ότι σκοπεύουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Εάν είστε νοσοκόμα και σε αυτήν την ομάδα, εξετάστε την αναχρηματοδότηση για να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για χαμηλότερο επιτόκιο. Η απόκτηση χαμηλότερου επιτοκίου εξοικονομεί χρήματα και σας επιτρέπει να βάλετε περισσότερα για την πληρωμή σας στο υπόλοιπο κεφαλαίου σας.

7. Βοηθός ιατρού

Οι βοηθοί ιατρών πληρούν επίσης τις προϋποθέσεις για διάφορα προγράμματα συγχώρεσης υγειονομικής περίθαλψης. Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι το 39% των ερωτηθέντων βοηθών ιατρών επιδιώκουν PSLF και το 21% επιδιώκουν τη συγχώρεση IDR. Συνολικά το 40% σχεδιάζει να αποπληρώσει τα δάνειά του χωρίς διαδρομή συγχώρεσης.

Ορισμένες επιλογές συγχώρεσης απαιτούν πολύ χρόνο ή δέσμευση. Έτσι, για όσους σχεδιάζουν την πλήρη αποπληρωμή, η αναχρηματοδότηση μπορεί να βοηθήσει τους βοηθούς γιατρούς να την κάνουν πιο προσιτή.

6. Νοσοκόμος

Οι νοσηλευτές μπορούν να επωφεληθούν από πολλές επιλογές συγχώρεσης. Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι το 39% των ερωτηθέντων νοσοκόμων σχεδιάζει να επιλέξει το PSLF και να λάβει αφορολόγητη συγχώρεση. Ένα άλλο 19% σχεδιάζει να λάβει συγχώρεση μέσω ενός σχεδίου αποπληρωμής IDR.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των επαγγελματιών νοσηλευτών σχεδιάζουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, με το 41% ​​των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι αυτό είναι το σχέδιό τους.

Εάν είστε επαγγελματίας νοσοκόμος σε μια πολιτεία με γενναιόδωρα προγράμματα, η συγχώρεση μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αλλά δεν θέλετε να δεσμευτείτε σε περιορισμούς εργοδότη ή δεσμεύσεις παροχής υπηρεσιών, η αναχρηματοδότηση μπορεί να μειώσει τα επιτόκια και να σας εξοικονομήσει χρήματα κατά τη διάρκεια της ζωής του δανείου σας.

5. Οδοντίατρος

Οι οδοντίατροι είναι γνωστό ότι έχουν υψηλά επίπεδα χρέους και ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για τόσες πολλές επιλογές συγχώρεσης σε σύγκριση με άλλους επαγγελματίες γιατρούς. Στην πραγματικότητα, διαπιστώσαμε ότι μόνο το 9% των ερωτηθέντων οδοντιάτρων σχεδιάζει να ακολουθήσει PSLF. Από την άλλη πλευρά, με υψηλά φορτία χρέους, το 48% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να επωφεληθεί από τη συγχώρεση μέσω IDR.

Το υπόλοιπο 42% σχεδιάζει να αποπληρώσει πλήρως τα δάνειά του. Αυτοί οι υποψήφιοι μπορεί να είναι κατάλληλοι για αναχρηματοδότηση. Τα υψηλά εισοδήματα μπορούν να βοηθήσουν στις εγκρίσεις δανείων ιδιωτικής αναχρηματοδότησης και τα υψηλά φορτία χρέους μπορούν να είναι πιο διαχειρίσιμα με χαμηλότερο επιτόκιο.

4. Οπτομέτρης

Οι οπτομέτρης βοηθούν τους ανθρώπους να βλέπουν πιο καθαρά και να εστιάζουν στην υγεία των ματιών. Αν και οι οπτομετρητές αντέχουν κερδίστε περισσότερα από έξι νούμερατο χρέος του φοιτητικού δανείου θα μπορούσε να υπερβαίνει τον μισθό.

Αλλά η εργασία σε έναν εξειδικευμένο εργοδότη μπορεί να είναι δύσκολη, γι‘ αυτό μόνο το 13% των ερωτηθέντων μας σχεδιάζει να κάνει PSLF. Αν και η απασχόληση μπορεί να μην πληροί τις προϋποθέσεις για PSLF, είναι δυνατό να λάβετε συγχώρεση μέσω IDR, κάτι που σκοπεύει να κάνει το 38% των ερωτηθέντων. Ένα τεράστιο σχέδιο 49% για την πλήρη εξόφληση των δανείων και ενδεχομένως μέσω αναχρηματοδότησης.

3. Μηχανικός

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μηχανικών με διαφορετικούς μισθούς επίσης. Για παράδειγμα, βιομηχανικός μηχανικόςμικρό συνήθως κερδίζουν 95.000 $ ετησίως, ενώ οι πολιτικοί μηχανικοί κερδίστε λίγο λιγότερα στα 88.000σύμφωνα με τα στοιχεία του BLS.

Οι μηχανικοί συνήθως δεν έχουν τόσα χρέη φοιτητικού δανείου όσο άλλα επαγγέλματα σε αυτήν τη λίστα και επίσης μπορεί να μην πληρούν πάντα τις προϋποθέσεις για PSLF. Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι το 15% των μηχανικών επιδιώκει το PSLF και το 32% σχεδιάζει τη συγχώρεση IDR.

Όμως περισσότεροι από τους μισούς (52%) σχεδιάζουν να αναχρηματοδοτήσουν ή να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Δεδομένης αυτής της επιλογής σταδιοδρομίας, η αναχρηματοδότηση μπορεί να είναι μια ελκυστική επιλογή για την εξόφληση του εύλογου χρέους και την πληρωμή μικρότερων τόκων με την πάροδο του χρόνου.

2. Οδοντίατρος

Ένας ειδικός οδοντίατρος, όπως ο ορθοδοντικός, μπορεί να έχει υψηλότερο μισθό, αλλά γενικά έχει υψηλότερο χρέος φοιτητικού δανείου λόγω της πρόσθετης εκπαίδευσης που απαιτείται. Επιπλέον, οι ειδικοί οδοντίατροι μπορεί να έχουν το δικό τους ιατρείο και μπορεί να μην είναι επιλέξιμοι για PSLF. Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι το 8% των ειδικών οδοντιάτρων επιδιώκουν PSLF και το 39% σχεδιάζουν για συγχώρεση IDR.

Το πενήντα τρία (53%) τοις εκατό επιλέγουν να αναχρηματοδοτήσουν ή να διατηρήσουν τα δάνειά τους ως έχουν και να τα εξοφλήσουν πλήρως. Δεδομένου του γεγονότος ότι αυτό το επάγγελμα μπορεί να μην είναι επιλέξιμο για PSLF, η αναχρηματοδότηση μπορεί να είναι η καλύτερη στρατηγική για την γρήγορη αποπληρωμή του φοιτητικού χρέους.

1. Επιχειρηματικός ή εταιρικός κόσμος

Εάν είστε επιχειρηματίας, επιχειρηματίας ή εργάζεστε στον εταιρικό κόσμο, ενδέχεται να έχετε μικρότερο χρέος φοιτητικού δανείου από τους παραπάνω επαγγελματίες. Ακόμα κι αν δεν το κάνετε, μπορεί να μην εργαστείτε για έναν εξειδικευμένο εργοδότη, καθώς πιθανότατα εργάζεστε για τον εαυτό σας ή σε έναν κερδοσκοπικό οργανισμό. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 53% των ερωτηθέντων σε αυτό το επάγγελμα σχεδιάζει να αναχρηματοδοτήσει ή να αποπληρώσει πλήρως τα φοιτητικά τους δάνεια.

Ένας μικρός αριθμός ερωτηθέντων (9%) σχεδιάζει να προσπαθήσει να αποκτήσει PSLF, ενώ το 38% των ανθρώπων σχεδιάζει να ακολουθήσει τη διαδρομή IDR για συγχώρεση. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συχνά πρέπει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις ή πρόσθετα οικονομικά έγγραφα για να λάβουν έγκριση για αναχρηματοδότηση. Αλλά εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να είναι μια ουσιαστική αλλαγή και να βοηθήσει στην επίσπευση της διαδικασίας αποπληρωμής.

Πρέπει να αναχρηματοδοτήσετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια;

Η αναχρηματοδότηση φοιτητικού δανείου μπορεί να κάνει την αποπληρωμή φοιτητικών δανείων πιο προσιτή. Αν και δεν είναι χωρίς κόστος. Αν και μειώνει μερικά σημεία ενδιαφέροντος και ενδεχομένως χιλιάδες δολάρια κατά τη διάρκεια της περιόδου αποπληρωμής σας, υπάρχουν χαμένα οφέλη.

Συγκεκριμένα, εάν έχετε ομοσπονδιακά δάνεια, θα χάσετε τη συγχώρεση φοιτητικού δανείου και τις επιλογές IDR. Δεδομένου του πόσο ταραχώδη ήταν τα τελευταία χρόνια, η απώλεια παροχών, όπως η έκτακτη διοικητική ανοχή στις πληρωμές ομοσπονδιακών δανείων και τους τόκους, θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά πριν από την αναχρηματοδότηση.

Η αναχρηματοδότηση ομοσπονδιακών δανείων μπορεί να έχει νόημα εάν:

  • Δεν σκοπεύετε να επιδιώξετε τη συγχώρεση φοιτητικού δανείου.
  • Θέλετε να αποπληρώσετε το φοιτητικό σας χρέος σε λιγότερο από 10 έως 25 χρόνια (όταν μπορεί να συμβεί πιθανή συγχώρεση μέσω PSLF ή IDR).
  • Έχετε υψηλό εισόδημα.
  • Η δουλειά σας είναι σχετικά σταθερή και ανθεκτική στην ύφεση.
  • Έχετε ισχυρό πιστωτικό σκορ πάνω από 700.

Εάν πληροίτε αυτά τα κριτήρια, η αναχρηματοδότηση ομοσπονδιακών δανείων μπορεί να έχει νόημα. Είναι καλύτερο να υπολογίσετε πόσα θα εξοικονομήσετε μέσω της αναχρηματοδότησης και να τα συγκρίνετε με άλλες επιλογές αποπληρωμής.

Πώς να αναχρηματοδοτήσετε φοιτητικά δάνεια

Εάν αφού σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αναχρηματοδότησης και υπολογίσετε τις αποταμιεύσεις σας, αποφασίσετε ότι είναι ο σωστός δρόμος για εσάς, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε:

Βήμα 1: Ερευνήστε τους δανειστές

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δανειστές αναχρηματοδότησης στην αγορά σήμερα που διευκολύνουν από ποτέ τους δανειολήπτες να βρουν τη σωστή εφαρμογή. Ερευνήστε τους δανειστές και δείτε:

  • Απαιτήσεις επιλεξιμότητας.
  • Ελάχιστα και μέγιστα ποσά αναχρηματοδότησης.
  • Απαιτήσεις πιστωτικού σκορ.
  • Όροι αποπληρωμής.
  • Μεταβλητά επιτόκια έναντι σταθερών επιτοκίων.

Βρείτε το πιο ανταγωνιστικό επιτόκιο, αλλά και αξιολογήστε τυχόν άλλα προνόμια που μπορεί να είναι διαθέσιμα μέσω του δανείου αναχρηματοδότησης. Για παράδειγμα, το SoFi προσφέρει προνόμια μελών ή ίσως μπορείτε να παραλείψετε μια πληρωμή με το Earnest.

Βήμα 2: Αίτηση για αναχρηματοδότηση

Μόλις επιλέξετε έναν δανειστή αναχρηματοδότησης, υποβάλετε μια αίτηση. Εκτελείται μια σκληρή πίστωση εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε στην προσφορά του δανειστή και το πιστωτικό σας σκορ μπορεί να πέσει μερικούς πόντους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε άμεσα διαθέσιμα τα στοιχεία της υπηρεσίας εξυπηρέτησης δανείου, το συνολικό ποσό του δανείου, τυχόν επαλήθευση εισοδήματος και άλλα υλικά που μπορεί να ζητήσουν.

Βήμα 3: Αποδεχτείτε τους όρους ενός νέου δανείου

Μετά την έγκριση, αποδεχτείτε τους όρους του νέου δανείου. Καθ‘ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αναχρηματοδότησης, βεβαιωθείτε ότι εξακολουθείτε να πραγματοποιείτε πληρωμές για τα αρχικά σας φοιτητικά δάνεια μέχρι να ολοκληρωθεί η αναχρηματοδότηση. Μόλις τα προηγούμενα δάνειά σας εξοφληθούν, αρχίστε να πραγματοποιείτε πληρωμές για το νέο σας αναχρηματοδοτούμενο δάνειο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αναχρηματοδότηση

Η αναχρηματοδότηση είναι μια εξαιρετική στρατηγική για να εξοικονομήσετε χρήματα από τους τόκους. Μπορεί να σας βοηθήσει να εγκαταλείψετε τον εξυπηρετητή δανείου σας και να αποκτήσετε ευνοϊκότερους όρους δανείου. Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε ομοσπονδιακά δάνεια, η αναχρηματοδότηση σημαίνει τη λήψη νέου ιδιωτικού δανείου για την εξόφληση των τρεχόντων δανείων σας. Επειδή η αναχρηματοδότηση μεταφέρει το χρέος σας σε έναν ιδιωτικό δανειστή, δεν θα μπορείτε να αναζητήσετε επιλογές διαγραφής δανείου.

Βεβαιωθείτε ότι ψωνίζετε για να βρείτε ένα ανταγωνιστικό επιτόκιο που αξίζει να εγκαταλείψετε τα ομοσπονδιακά οφέλη. Εάν αναχρηματοδοτείτε ιδιωτικά δάνεια, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος αναχρηματοδότησης.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια με τα φοιτητικά σας δάνεια και αποφασίζετε τι να κάνετε στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας στα φοιτητικά δάνεια που μπορούν να βρουν ένα προσαρμοσμένο σχέδιο αποπληρωμής για τις ανάγκες σας. Κάντε κράτηση για μια διαβούλευση με τον Σχεδιαστή Φοιτητικού Δανείου.


Schreibe einen Kommentar