Σκύλοι που τρώνε ψωμί – Οφέλη και επιπτώσεις της διατροφής με ψωμί στα σκυλιά σας

0
Σκύλοι που τρώνε ψωμί – Οφέλη και επιπτώσεις της διατροφής με ψωμί στα σκυλιά σας

Το ψωμί είναι ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής διατροφής του ανθρώπου σε όλο τον κόσμο και αν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, μπορεί να έχετε μια ερώτηση εάν μπορείτε να ταΐσετε τη ράτσα του σκύλου σας ή όχι. Λοιπόν, η απάντηση είναι ναι! αλλά υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ταΐσετε τον σκύλο σας με ψωμί. Ωστόσο, μπορούν να φάνε σε μικρή ποσότητα αλλά όχι σε μεγάλη ποσότητα.

Ο σκύλος σας μπορεί να φάει την ίδια ποσότητα ψωμιού με εσάς. Έχετε δει σκύλους να τρώνε σάντουιτς, μάφιν, ακόμη και ολόκληρα ψωμιά, επομένως δεν είναι επιβλαβές για τον σκύλο σας να τρώει ψωμί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν αλλεργίες. Τα σκυλιά τείνουν να νήματα για ανθρώπινη τροφή και η παροχή ανθρώπινης τροφής τους αφού έχουν αρκετή γνώση για τα οφέλη του καθώς και την παρενέργεια είναι πολύ απαραίτητη.

Ένας σκύλος με ένα κουλούρι στο πρόσωπό του
Ένας σκύλος με ένα κουλούρι στο πρόσωπό του.
Πηγή εικόνας: tetinotete.tumblr.com

Πόσο καλό είναι το ψωμί για τα σκυλιά σας;

Το να ταΐζετε το σκυλί σας με ψωμί πότε πότε σε μικρή ποσότητα δεν θα τους βλάψει. Το ψωμί δεν είναι τοξικό ή δηλητηριώδες από μόνο του και μπορεί να είναι χρήσιμο για τον σκύλο σας σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν ξέρετε τι υπάρχει στην κοιλιά του σκύλου σας τις περισσότερες φορές, καθώς καταπίνουν οτιδήποτε θεωρούν ότι είναι νόστιμο. Εάν έχουν πάρει κάποια αιχμηρά σωματίδια όπως θραύσματα οστών, ραβδιά ή ακόμα και κλωστές, το ψωμί λειτουργεί για να «γεμίσει» τα ξένα υλικά. Θα τους βοηθήσει να περάσουν από το γαστρεντερικό σωλήνα.

Το ψωμί θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του πόνου όταν ο σκύλος σας έχει ήπιο κοιλιακό άλγος. Ένα μικρό κομμάτι θα τους βοηθήσει πολύ στην πέψη και θα παγιδεύσει ξένα υλικά που προκαλούν τον πόνο. Ωστόσο, εάν δεν αισθάνεται καλά και κάνει εμετό ή έχει διάρροια, πηγαίνετε αμέσως τον σκύλο σας στον κτηνίατρο γιατί μόνο το κομμάτι ψωμιού δεν θα λειτουργήσει.

Ένας σκύλος βάζει το ρύγχος του σε μια φέτα ψωμιού
Ένας σκύλος βάζει το ρύγχος του σε μια φέτα ψωμιού.
Πηγή εικόνας: [email protected]

Μπορεί ο σκύλος σας να φάει ψωμί;

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου, μπορείτε να ταΐσετε τη ράτσα του σκύλου σας σε μέτρια ποσότητα. Ωστόσο, υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν τα ταΐσετε, όπως οι αλλεργίες τους σε ορισμένα συστατικά. Μπορεί να τους δοθεί ψωμί, αλλά αν είναι αλλεργικοί στο σιτάρι, είναι μεγάλο όχι καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ψωμιού αποτελείται από σιτάρι.

Ταΐστε τη ράτσα του σκύλου σας σε μικρή ποσότητα που δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 5%. Εάν ο σκύλος σας είναι δραστήριος και ασκείται τακτικά, μια μικρή ποσότητα ψωμιού με χαμηλά σάκχαρα και λιπαρά είναι καλή για αυτόν. Αν και ένας υπέρβαρος σκύλος δεν πρέπει να ταΐζεται, καθώς το ψωμί περιέχει λίπος και είναι γεμάτο καβούρια, τα οποία θα οδηγήσουν μόνο σε γρήγορη αύξηση βάρους από ό,τι συνήθως.

Τοξικά συστατικά ψωμιού για τον σκύλο σας

Υπάρχει μια ποικιλία ψωμιού που μπορείτε να πάρετε με πολλά συστατικά σε διαφορετικά καρβέλια. Το απλό λευκό ψωμί δεν είναι επιβλαβές για τον σκύλο σας, αλλά δεν είναι όλο το ψωμί μη τοξικό. Υπάρχουν μερικά συστατικά στο ψωμί που δεν πρέπει να δώσετε στα τυφλά μάτια όταν πρόκειται για τον υπέροχο σκύλο σας.

  • Σταφίδες (πολύ τοξικές)
  • Σκόρδο και κρεμμύδι
  • Ξηροί καρποί και σπόροι
  • Ξυλιτόλη (τεχνητό γλυκαντικό)
Σκύλος που αγνοεί το κομμάτι ψωμιού
Σκύλος που αγνοεί το κομμάτι ψωμιού.
Πηγή εικόνας: Instagram- fluffyfluffyfoxy

Πόσο συχνά πρέπει να δίνετε ψωμί στα σκυλιά σας;

Το ψωμί δεν πρέπει να ταΐζετε σε τεράστια ποσότητα στα σκυλιά σας. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα κομμάτι ψωμί ως κέρασμα. Το 95% της τροφής που δίνεται στον σκύλο πρέπει να είναι ποιοτική τροφή για σκύλους και μόνο το 5% ή λιγότερο θα πρέπει να είναι άλλη μη τοξική ανθρώπινη τροφή όπως το ψωμί. Μπορείτε να ταΐσετε ένα κομμάτι στον σκύλο σας από το σάντουιτς που τρώτε στο πρωινό ή στα σνακ.

Λοιπόν, ξέρετε ότι μπορείτε να ταΐσετε τον σκύλο σας ψωμί και επίσης τι είδους και σε ποια ποσότητα. Το μεγαλύτερο μέρος του ψωμιού που έχετε στο σπίτι αγοράζεται από την αγορά. Ωστόσο, είναι καλύτερο όταν ψήνετε μόνοι σας ένα καρβέλι για τον σκύλο σας που μπορεί να είναι χωρίς μαγιά, ψωμί χωρίς ζάχαρη και υγιεινό. Η ιδιοκατασκευή τροφής για σκύλους είναι πάντα καλύτερη, ακίνδυνη και δεν χρειάζεται να αμφισβητείτε τα συντηρητικά τους.

Επισκεφθείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες για την υγεία του σκύλου.

Schreibe einen Kommentar