Σκύλοι που τρώνε γαρίδες – Οφέλη και επιπτώσεις της διατροφής με γαρίδες στα σκυλιά σας

1
Σκύλοι που τρώνε γαρίδες – Οφέλη και επιπτώσεις της διατροφής με γαρίδες στα σκυλιά σας

Οι γαρίδες αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο συχνά καταναλωμένα θαλασσινά στον σημερινό κόσμο. Ως ένα από τα πιο καταναλωτικά θαλασσινά, ίσως αναρωτιέστε αν θα μπορούσατε να ταΐσετε τον σκύλο σας μερικές γαρίδες από το πιάτο σας; Είναι νόστιμο, λαχταριστό που σίγουρα θέλει ο σκύλος σας μόλις πιάσει την υπέροχη μυρωδιά του.

Η σύντομη απάντηση στο ερώτημά σας είναι, ναι, θα μπορούσατε να τα τροφοδοτήσετε. Ωστόσο, δεν είστε εδώ μόνο για να γνωρίζετε την απάντηση ναι ή όχι. Όπως με τα περισσότερα τρόφιμα, υπάρχουν πάντα κάποια οφέλη καθώς και τα αποτελέσματα και το ίδιο συμβαίνει και με τις γαρίδες. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψω μερικές καλές και κακές πλευρές του ταΐσματος με γαρίδες στον σκύλο σας.

Το καλό και το κακό του να ταΐζεις γαρίδες στον σκύλο σου;

Όπως είπαμε παραπάνω, ο σκύλος σας μπορεί να φάει γαρίδες, αλλά εδώ θα ξέρουμε για την καλή και την κακή πλευρά της κατανάλωσης γαρίδων. Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, ωμέγα 3 και περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Θα συμβάλει στο συνολικό επίπεδο ενέργειας του σκύλου σας και θα προστατεύσει επίσης το καρδιαγγειακό σύστημα. Η βιταμίνη Β12 στις γαρίδες είναι σημαντική για έναν υγιή μεταβολισμό, την ευεξία του γαστρεντερικού συστήματος και την υγεία του εγκεφάλου.

Σκύλος που κρατά γαρίδες στο κεφάλι του
Ένας σκύλος που ισορροπεί τις γαρίδες στο κεφάλι του.
Πηγή εικόνας: PeanutPaws

Γνωρίζοντας την καλή πλευρά του να ταΐζετε με γαρίδες στον σκύλο σας, ίσως σκέφτεστε ότι μπορείτε να ταΐσετε περισσότερες γαρίδες στον σκύλο σας. Παρόλο που οι γαρίδες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και πρωτεΐνες, τα θρεπτικά συστατικά στις γαρίδες μπορούν να καταναλωθούν από τις τροφές υψηλής ποιότητας του σκύλου αλλά και από τη θεραπεία. Η υπερβολική διατροφή με γαρίδες θα επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας του σκύλου σας.

Οι γαρίδες έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, επομένως, ενώ ένα περιστασιακό τάισμα είναι υγιεινό, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να δημιουργήσει ανθυγιεινή ποσότητα χοληστερόλης στη διατροφή του σκύλου σας. Ενώ ταΐζετε τις γαρίδες, πρέπει να μαγειρεύεται σωστά χωρίς να αφήνει κανένα μέρος ωμό. Μόνο το μέρος του κρέατος πρέπει να ταΐζετε στον σκύλο σας και το κεφάλι και η ουρά πρέπει να αφαιρούνται πριν από το τάισμα.

Μπορεί ο σκύλος να φάει ωμές γαρίδες;

Το να ταΐζετε τον σκύλο σας με ωμές γαρίδες είναι ένα μεγάλο, λίπος όχι! Υπάρχει ένα πιθανό πρόβλημα στις μαγειρεμένες γαρίδες και οι ωμές γαρίδες αποτελούν εγγύηση για προβλήματα. Οι ωμές ή κακοψημένες γαρίδες είναι πηγή όλων των ειδών βακτηρίων και παρασίτων. Θα βάλει το σκυλί σας σε μια επικίνδυνη κατάσταση προκαλώντας τροφιμογενείς ασθένειες. Αφαιρέστε τα κελύφη πριν το μαγείρεμα, καθώς ο κίνδυνος να πνιγούν στο κέλυφος είναι μεγάλος και να προκαλέσουν εμπόδια.

Χάσκι κουτάβι που κοιτάζει τις γαρίδες
Ένα γεροδεμένο κουτάβι που κοιτάζει τις γαρίδες.
Πηγή εικόνας: thehappypuppysite.com

Τι είδους μαγειρεμένες γαρίδες μπορεί να φάει ο σκύλος σας;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μαγειρέψετε γαρίδες για τον σκύλο σας και μπορεί να είναι βράζοντας, τηγανίζοντας, σάλτσα ή παναρισμένο. Ωστόσο, όλα αυτά τα μαγειρεμένα είδη δεν είναι καλά για τον σκύλο σας. Μπορούν να φάνε βραστές γαρίδες που είναι η καλύτερη παρασκευή γαρίδων καθώς δεν χρειάζεται λάδι και άλλα πιθανά επιβλαβή συστατικά.

Καλό είναι να αποφεύγετε να δίνετε στον σκύλο σας τηγανητές, σάλτσες και παναρισμένες γαρίδες. Αυτές οι μέθοδοι μαγειρέματος περιέχουν περιττή γεύση όπως το αλάτι. σκόρδο και το επιπλέον λάδι στη διατροφή του σκύλου σας. Δεν είναι μια υγιεινή μέθοδος μαγειρέματος, επομένως το βραστό ή στον ατμό θεωρείται η καλύτερη μέθοδος μαγειρέματος για τον σκύλο σας.

Είναι οι σκύλοι αλλεργικοί στις γαρίδες;

Ναι, οι σκύλοι είναι αλλεργικοί στις γαρίδες όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Μπορεί να εμφανίσουν τα ακόλουθα συμπτώματα όταν είναι αλλεργικοί σε κάτι:

  • Εμετός
  • Απώλεια μαλλιών
  • Φαγούρα στο δέρμα
  • Διάρροια

Εάν κάποιο από τα παραπάνω σημάδια εμφανιστεί στον σκύλο σας μετά την κατανάλωση γαρίδων, πηγαίνετε αμέσως σε έναν κτηνίατρο.

Επισκεφθείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με πληροφορίες για την υγεία των φυλών σκύλων.

Schreibe einen Kommentar