Πώς να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο εξαπάτησης για να μάθετε πληροφορίες πιο γρήγορα

3
Πώς να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο εξαπάτησης για να μάθετε πληροφορίες πιο γρήγορα

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Εάν είστε μαθητής οποιασδήποτε ηλικίας, θα πρέπει να ξέρετε πώς να φτιάχνετε και να χρησιμοποιείτε cheat sheets. Τα φύλλα εξαπάτησης είναι ένας απίστευτος τρόπος για να οργανώνετε και να μαθαίνετε πληροφορίες πιο γρήγορα, είτε είστε γυμνάσιος, είτε μεταπτυχιακός φοιτητής είτε επαγγελματίας.

Εάν προτιμάτε την έκδοση βίντεο αυτού του σεμιναρίου, τότε πηγαίνετε εδώ:

Τι είναι ένα cheat sheet;

 • Ένας φυσικός πόρος που δημιουργείτε
 • Μια συγκεντρωμένη έκδοση όλων όσων πρέπει να γνωρίζετε για μια δοκιμή, μια ενότητα ή μια τάξη, όλα σε μια κεντρική τοποθεσία
 • Συνήθως περιέχεται στο μπροστινό και το πίσω μέρος ενός χαρτιού 8,5 x 11
 • Διαφορετικό από τις σημειώσεις της τάξης (άρα πρέπει να έχετε και ένα σταθερό σύστημα σημειώσεων)

Φύλλα εξαπάτησης έναντι σημειώσεων τάξης

Τα φύλλα εξαπάτησης είναι σαν μια συμπυκνωμένη έκδοση των σημειώσεων της τάξης σας. Οι κανονικές σημειώσεις της τάξης σας περιλαμβάνουν τα παντα, και οι πληροφορίες είναι πολύ πιο γενικές. Από την άλλη πλευρά, το cheat φύλλο σας θα περιλαμβάνει μόνο τις ΠΙΟ σημαντικές πληροφορίες.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το φύλλο απάτης σας με πληροφορίες που αντλείτε από τις σημειώσεις της τάξης σας, ώστε να πάνε χέρι-χέρι.

Πώς να φτιάξετε ένα φύλλο απάτης

Το πιο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός φύλλου απάτης είναι να το δημιουργήσετε σε μια χρονική περίοδο, συνήθως για όσο διάστημα καλύπτετε ένα θέμα στην τάξη. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να ξεκινήσετε να φτιάχνετε το cheat sheet σας την πρώτη ημέρα μιας νέας ενότητας και στη συνέχεια να προσθέτετε σε αυτό κάθε μέρα μέχρι να τελειώσει αυτή η ενότητα.

Θα πρέπει να έχετε διαφορετικό φύλλο εξαπάτησης για κάθε τάξη και θα μπορούσατε να έχετε πολλά φύλλα εξαπάτησης για κάθε τάξη, δημιουργώντας ένα νέο κάθε φορά που αλλάζει μια ενότητα.

Φέρτε το φύλλο απάτης σας στην τάξη καθημερινά, ώστε να μπορείτε να προσθέτετε αντικείμενα σε αυτό κατά τη διάρκεια του μαθήματος και, στη συνέχεια, να το έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της εργασίας σας για να μπορείτε να το προσθέτετε όσο είστε στο σπίτι.

Συνιστώ να κρατάτε σημειώσεις γενικής τάξης κατά τη διάρκεια του μαθήματος και, στη συνέχεια, να προσθέτετε επιλεγμένες πληροφορίες από τις σημειώσεις σας στο φύλλο απάτης μετά το μάθημα, αφού έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε τις σημειώσεις σας και να καταλάβετε τι είναι σημαντικό και τι όχι.

Αναλογική εναντίον Ψηφιακής

Σας προτρέπω να φτιάξετε το cheat sheet σας με το χέρι, αντί στον υπολογιστή. Πρώτα, Η επιστήμη λέει ότι επεξεργαζόμαστε καλύτερα τις πληροφορίες όταν τις γράφουμε, σε αντίθεση με την πληκτρολόγηση. Επιπλέον, θα μπορείτε να τοποθετείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα και θα μπορείτε να προσθέτετε στο έγγραφο τακτικά πριν ή μετά το μάθημα χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε την οθόνη, να βρείτε το αρχείο, να μπλέξετε με τη μορφοποίηση ή να ασχοληθείτε με Wi-Fi. Η γρήγορη πρόσβαση στο cheat sheet σας και η προσθήκη σε αυτό χωρίς φασαρία είναι ένα βασικό μέρος της διαδικασίας – και το χαρτί έχει αυτό το πλεονέκτημα.

Το cheat φύλλο σας δεν χρειάζεται να είναι όμορφο. (Σαφώς, το δικό μου δεν είναι!) Αλλά όταν είναι πολύ γεμάτο και ακατάστατο για να το διαβάσετε, κάντε το ξανά. Καθώς το επαναλαμβάνετε, ελέγξτε τι υπάρχει εκεί και αφαιρέστε πληροφορίες που δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχουν σε αυτό.

Εάν θέλετε, στο τέλος της ενότητας, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το φύλλο εξαπάτησης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια τελική δοκιμή. Η επανάληψη και η επαναδιαμόρφωση του φύλλου απάτης σας ψηφιακά ακριβώς πριν από μια δοκιμή μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος μελέτης.

Τι να βάλετε στο cheat sheet σας

Θυμηθείτε, μην βάζετε τα παντα. Βάλτε μόνο το το πιο σημαντικό πράγματα.

 1. Σημαντικές πληροφορίες που καλύπτει ο δάσκαλός σας στην τάξη. (Εδώ είναι 7 ενδείξεις που πρέπει να γράψετε κάτι)
 2. Σημαντικές πληροφορίες που λαμβάνετε από τις αναγνώσεις των σχολικών σας βιβλίων, για την εργασία ή κατά τη διάρκεια του μαθήματος
 3. Βασικά στοιχεία από σημειώσεις που κρατάτε κατά τη διάρκεια του μαθήματος
 4. Βασικές ερωτήσεις από κουίζ σε μια ενότητα
 5. Βασικές ερωτήσεις από φύλλα εργασίας για το σπίτι ή σύνολα προβλημάτων
 6. Σημαντικές φόρμουλες
 7. Ονόματα και χαρακτηριστικά χαρακτήρων
 8. Βασικά θέματα και σύμβολα
 9. Βασικοί όροι και ορισμοί
 10. Βασικά βήματα για την επίλυση ενός προβλήματος
 11. Σημαντικά στοιχεία, ημερομηνίες ή χρονοδιαγράμματα
 12. Σημαντικές έννοιες των θεωριών
 13. Βασικά διαγράμματα ή γραφήματα

Μπορείτε να διασκεδάσετε δημιουργώντας το cheat φύλλο σας. Χρησιμοποιήστε στυλό διαφορετικών χρωμάτων για διαφορετικούς τύπους πληροφοριών – όπως μπλε για ορισμούς, κόκκινο για φόρμουλες, πράσινο για άτομα κ.λπ. Χρησιμοποιήστε χαρτί καλής ποιότητας, παχύ. Βρείτε έναν υπέροχο τρόπο για να διαχωρίσετε τις πληροφορίες σε διαφορετικά πλαίσια. Κάντε το να ταιριάζει στο στυλ σας.

Αλλά όπως πάντα, μια βασική σχολική συνήθεια είναι να το κρατάμε απλό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε φορά που το φύλλο απάτης σας γίνεται ακατάστατο ή αποδιοργανωμένο, κάντε το ξανά. Κάθε φορά που το επαναλαμβάνετε, χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να ελέγξετε τι έχετε εκεί και να κόψετε οτιδήποτε δεν φαίνεται πλέον σημαντικό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο εξαπάτησης: 3 τρόποι

Έκανες ένα cheat sheet! Μπράβο σου. Τώρα πρέπει να ξέρετε να το χρησιμοποιείτε.

Καθώς φτιάχνετε το cheat sheet σας με την πάροδο του χρόνου, θα διαπιστώσετε ότι θα γίνεται όλο και πιο χρήσιμο για εσάς.

 1. Εργαλείο για το σπίτι. Κρατήστε το δίπλα σας ως αναφορά καθώς κάνετε την εργασία σας. Καθώς κάνετε την εργασία σας, να είστε σε επιφυλακή για πληροφορίες που θέλετε να προσθέσετε στο cheat sheet σας. Το φύλλο εξαπάτησης έχει σκοπό να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εργασία σας.
 2. Οδηγός μελέτης. Τα φύλλα εξαπάτησης δημιουργούν φοβερούς οδηγούς μελέτης στο τέλος μιας ενότητας. Για να μελετήσετε για ένα τεστ, θα θέλετε να συμβουλευτείτε όλες τις σημειώσεις της τάξης σας, αλλά το φύλλο εξαπάτησης είναι το μέρος όπου θα βρείτε τις πιο σημαντικές πληροφορίες.
 3. Αναφορά δοκιμής ανοιχτής σημείωσης. Μερικοί δάσκαλοι επιτρέπουν στους μαθητές να χρησιμοποιούν ένα φύλλο απάτης για κουίζ ή τεστ ανοιχτών σημειώσεων. Εάν ο δάσκαλός σας έχει διαφορετικούς κανόνες σχετικά με το τι σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε στο τεστ, μπορείτε απλώς να τροποποιήσετε το φύλλο απάτης ώστε να ταιριάζει στα κριτήρια του δασκάλου σας. Για παράδειγμα, αν σας επιτρέπεται μόνο μια κάρτα ευρετηρίου, τότε φτιάξτε ξανά το φύλλο εξαπάτησης για να ταιριάζει σε αυτές τις διαστάσεις.

Αυτό που ΔΕΝ είναι ένα cheat sheet

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά θα το πω. Ένα cheat sheet ΔΕΝ είναι για εξαπάτηση. Η εξαπάτηση είναι μπερδεμένη. Εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να εξαπατήσετε, τότε είναι είτε επειδή δεν σας ενδιαφέρει (αγαπητέ μου) είτε δεν αισθάνεστε ότι είστε ικανοί να μάθετε το υλικό (επίσης ωχ αγαπητέ). Εάν πιστεύετε ότι η απάτη είναι ο μόνος τρόπος για να περάσετε από μια δοκιμασία, τότε παρακολουθήστε αυτό το βίντεο σχετικά με το να ζητάτε βοήθεια.

Γιατί λειτουργούν τα cheat sheets

Η διαδικασία δημιουργίας ενός φύλλου εξαπάτησης σάς δίνει τη δυνατότητα να μάθετε υλικό όπως σας διδάσκουν. (Οι περισσότεροι άνθρωποι μελετούν πληροφορίες μόνο πριν από μια δοκιμή, η οποία είναι η χειρότερη, πιο αναποτελεσματική μέθοδος μελέτης όλων των εποχών.) Κάθε φορά που προσθέτετε ή αφαιρείτε αντικείμενα από το cheat sheet σας, νομίζω σχετικά με το υλικό. Και κάθε φορά εσύ νομίζω για το υλικό, εσύ επεξεργάζομαι, διαδικασία είναι λίγο παραπάνω. Και τι είναι η επεξεργασία; Μάθηση!
Schreibe einen Kommentar