Πώς να μελετήσετε σε μια ομάδα: 6 συμβουλές για ομαδικές συνεδρίες μελέτης

3
Πώς να μελετήσετε σε μια ομάδα: 6 συμβουλές για ομαδικές συνεδρίες μελέτης

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Ακόμη και οι πιο ανεξάρτητοι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν από τις ομαδικές συνεδρίες μελέτης. Το κόλπο είναι να ξέρεις πώς να μελετάς σε μια ομάδα, ώστε να αξιοποιήσεις στο έπακρο.

Τα οφέλη της ομαδικής μελέτης

Η ομαδική μελέτη έχει τα πλεονεκτήματά της, ακόμα κι αν συνήθως προτιμάτε να σπουδάζετε μόνοι σας. Η μελέτη με άλλους μπορεί:

  • αποκαλύπτουν κενά στην κατανόησή μας
  • αυξήσει την εμπιστοσύνη μας στο υλικό
  • δώστε μας μια νέα οπτική για το υλικό
  • κάνουν την εκμάθηση της ύλης λιγότερο βαρετή
  • Σας κρατά υπόλογους για την εκμάθηση του υλικού

Πότε να μελετήσετε σε ομάδα

Υπάρχει χρόνος και χώρος για μελέτη σε ομάδες, και μερικές φορές είναι πραγματικά καλύτερο να μελετάτε μόνοι σας. Εάν απλώς προετοιμάζεστε για ένα σύντομο κουίζ για τα λεξιλόγια ή κάτι παρόμοιο μικρό, δεν χρειάζεται να κάνετε ομαδική μελέτη.

Ωστόσο, για μεγαλύτερες αξιολογήσεις, όπως ενδιάμεσες ή τελικές εξετάσεις, οι ομάδες μελέτης είναι καταπληκτικές. Δείτε όλους τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω.

Ποιους να συμπεριλάβετε στην ομάδα μελέτης σας

Επιλέξτε προσεκτικά ποιον ζητάτε να ενταχθεί στην ομάδα μελέτης σας. Μην σχηματίζετε μια ομάδα από τα «αγαπημένα σας άτομα», αλλά συγκροτήστε μια ομάδα ανθρώπων που θα υποστηρίξουν καλύτερα τις προσπάθειες μελέτης σας. Είναι καλό να μελετάς με φίλους, εφόσον η ομάδα μελέτης σου αποτελείται κυρίως από άτομα που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με σένα και έχουν την ίδια εργασιακή ηθική με σένα. Αυτά τα άτομα μπορεί να μην είναι η ίδια ομάδα φίλων που κάνετε παρέα τα Σαββατοκύριακα. Αποδεχτείτε το.

Εάν κάποιος στην ομάδα σας κατανοεί το υλικό καλύτερα από ό, τι κάνετε, τότε μπορείτε να μάθετε από αυτά. Εάν κάποιος στην ομάδα σας δεν καταλαβαίνει το υλικό όσο καλά κάνεις τότε μπορείς διδάσκω τους. Θυμηθείτε: διδάσκοντας κάποιον αλλού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε κάτι μόνοι σας.

ΠΟΥ δεν να συμπεριληφθεί στην ομάδα μελέτης σας

Μην συμπεριλάβετε κανέναν που αποσπά την προσοχή, είναι αρνητικός ή δεν έχει κίνητρα. Μην συμπεριλάβετε κανέναν που δεν έχει τον ίδιο στόχο με εσάς, ακόμα κι αν είναι ο καλύτερός σας φίλος.

Πώς να προετοιμαστείτε για μια ομαδική μελέτη: 3 στρατηγικές

1. Προγραμματίστε τη συνεδρία ομαδικής μελέτης μετά έχεις μελετήσει μόνος σου το υλικό.

Αυτή η σειρά είναι τόσο σημαντική! Σκεφτείτε μια συνεδρία ομαδικής μελέτης ως α τελικός βήμα στην προετοιμασία σας. Θα πρέπει να μελετάτε όσο το δυνατόν περισσότερο ανεξάρτητα πριν συναντηθείτε με την ομάδα σας, έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ομαδική μελέτη για να ξεκαθαρίσετε ό,τι γνωρίζετε και να συμπληρώσετε τα κενά στις πληροφορίες που αντιμετωπίζετε. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε χρόνο για μελέτη, ακολουθούν 3 στρατηγικές.

2. Δημιουργήστε μια λίστα δεν ξέρω.

Καθώς μελετάτε μόνοι σας πριν από τη συνεδρία της ομάδας σας, κρατήστε μια συνεχή λίστα (μια πραγματική λίστα) με ερωτήσεις που εμφανίζονται, υλικό που δεν καταλαβαίνετε, πληροφορίες που λείπουν και άλλα πράγματα για τα οποία χρειάζεστε βοήθεια. Φέρτε αυτήν τη λίστα μαζί σας στη συνεδρία ομαδικής μελέτης, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε απαντήσεις από τα μέλη της ομάδας σας.

3. Σχεδιάστε την ομάδα μελέτης από νωρίς.

Παρόλο που η ομαδική σας συνεδρία μελέτης δεν θα είναι μέχρι το τέλος της προετοιμασίας του τεστ, ξεκινήστε να προγραμματίζετε την ομάδα μελέτης σας νωρίς. Σχεδια για:

  • Ποιους θέλετε να προσκαλέσετε
  • Ποιους δεν θέλετε να προσκαλέσετε
  • Πού θα είναι (σπίτι; βιβλιοθήκη; σχολείο;)
  • Πότε θα είναι
  • Πόσο καιρό θα είναι

Λάβετε μια ημερομηνία στο ημερολόγιο αμέσως. Αυτή θα γίνει η «προθεσμία» σας για να προσπαθήσετε να μάθετε το υλικό μόνοι σας. Γιατί να θυμάστε: η ομαδική συνεδρία μελέτης είναι πιο αποτελεσματική όταν τη χρησιμοποιείτε ως α ανασκόπηση.

Πώς να μελετήσετε σε μια ομάδα: Τι να κάνετε κατά τη διάρκεια της πραγματικής συνεδρίας μελέτης

1. Δημιουργήστε μια ατζέντα.

Ρωτήστε όλα τα μέλη της ομάδας τι θέλουν να καλύψουν και σημειώστε τη γνώμη όλων. Προσθέστε επίσης τα στοιχεία από τη δική σας λίστα.

Η ατζέντα της συνεδρίας μελέτης δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Απλώς συμπεριλάβετε ώρες, θέματα και διαλείμματα.

2. Ξεκινήστε πρώτα με το πιο εύκολο υλικό.

Ξεκινώντας με το ευκολότερο υλικό μπορεί να δημιουργήσει ώθηση και να σας επιτρέψει να εστιάσετε στις πιο απαιτητικές πληροφορίες. Μια άλλη επιλογή είναι να καλύψετε το υλικό με χρονολογική σειρά, εάν μελετάτε κάτι διαδοχικό όπως η ιστορία.

3. Ελέγξτε και προσθέστε θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Βάλτε κάποιον υπεύθυνο για την ατζέντα και βάλτε τον να διαγράψει κάθε θέμα από τη λίστα καθώς το καλύπτετε. Είναι επίσης εντάξει να προσθέτετε θέματα στην ημερήσια διάταξη καθ‘ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας.

4. Ακούστε καλά τι έχουν να πουν όλοι, ακόμα και όταν εξετάζετε υλικό που πιστεύετε ότι έχετε κατακτήσει.

Άλλοι συχνά έχουν έναν τρόπο να εξηγήσουν κάτι που είναι πιο ξεκάθαρο ή πιο ολοκληρωμένο από το πώς το καταλαβαίνουμε. Εάν τυχαίνει να διαφωνείτε με κάτι που λένε τα μέλη της ομάδας σας, χρησιμοποιήστε αυτές τις 4 συμβουλές για να γνωστοποιήσετε αυτό με το οποίο διαφωνείτε.

5. Επαναλάβετε και επαναδιατυπώστε τις δύσκολες πληροφορίες.

Όταν ένα μέλος της ομάδας εξηγεί μια δύσκολη ιδέα, επαναλάβετε και επαναδιατυπώστε αυτό που είπε. Κάνοντας αυτό μας βοηθά να μαθαίνουμε πληροφορίες πιο γρήγορα. Ο, τι και αν κάνεις, αποφύγετε αυτά τα 4 κοινά λάθη μελέτης.

6. Κάντε διαλείμματα.

Εάν η συνεδρία μελέτης σας είναι μεγαλύτερη από 90 λεπτά, κάντε ένα μικρό διάλειμμα. Κρατήστε τα διαλείμματα σε περίπου δεκαπέντε λεπτά, ώστε να μην παρασυρθείτε σε άλλη δραστηριότητα.

Το πιο σημαντικό πράγμα για τις ομαδικές συνεδρίες μελέτης

Το να γνωρίζετε πώς να μελετάτε σε μια ομάδα είναι μια σημαντική σχολική συνήθεια που τελικά θα μεταφραστεί σε δεξιότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο χώρο εργασίας. Αυτό μπορεί να ακούγεται „κουτσό δάσκαλο“, αλλά είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, το να ξέρεις πώς να ακούς τις ιδέες των άλλων, να συνεισφέρεις με διακριτικότητα τις δικές σου και να βοηθάς καλύτερα τους άλλους να κατανοήσουν τις πληροφορίες είναι πραγματικά ΖΩΗ δεξιότητες. Και οι δεξιότητες ζωής είναι, ε, πιο σημαντικές από κάθε άλλο είδος.
Schreibe einen Kommentar