Πώς να ετοιμάσετε μια μπουλντόζα για μεταφορά

1
Πώς να ετοιμάσετε μια μπουλντόζα για μεταφορά

Πώς-να-πάρετε-μια-μπουλντόζα-Έτοιμη-για-Μεταφορά

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν μεταφέρετε μια μπουλντόζα σε μεγάλες αποστάσεις είναι να ανακαλύψετε στην πορεία ότι είχατε τις κατάλληλες άδειες εν μέρει για τη διαδρομή σας αλλά όχι για άλλους, ή η μπουλντόζα σας κάθεται λίγο πολύ ψηλά για να τη διασχίσει το φορτηγό σας μια υπόγεια διάβαση ή η περίπολος του αυτοκινητόδρομου σας τραβάει για παραβίαση βάρους. Ή η μπουλντόζα σας δεν ήταν εξοπλισμένη με GPS και το φορτηγό σας δεν είχε παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, οπότε ο εξοπλισμός σας λείπει και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε για να τον βρείτε.

Η ανάγνωση της μπουλντόζας για μεταφορά ξεκινά με την εύρεση της επαγγελματικής βοήθειας που χρειάζεστε για να κάνετε το ταξίδι. Το Osage Specialized Transport μπορεί να σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση. Τότε θα υπάρχουν τρία πράγματα που θα πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης μπουλντόζες και παρόμοιου χωματουργικού και κατασκευαστικού εξοπλισμού πριν από κάθε ταξίδι.

Μειώστε το κόστος 25 έως 75 τοις εκατό διασφαλίζοντας ότι δεν χρειάζεστε άδειες μεγάλου φορτίου ή υπέρβαρου

Σχεδόν κάθε μπουλντόζα μπορεί να μετακινηθεί. Ορισμένες μπουλντόζες χρειάζονται επιπλέον προετοιμασία για να μετακινηθούν με ελάχιστο κόστος.

Βεβαιωθείτε ότι η μπουλντόζα σας (η Osage Specialized Transport μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό) δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα εξαρτήματα για να αποφύγετε τις ακριβές άδειες. (Αυτές οι προτάσεις ισχύουν επίσης για γκρέιντερ, ανατρεπόμενα φορτηγά, γερανούς και εκσκαφείς):

  • Βάρος. Αποφύγετε να χρειαστείτε άδεια υπέρβαρου, αποστέλλοντας τη λεπίδα χωριστά από τον μπουλντόζα σας, εάν είναι απαραίτητο. Ξεπερνάς τα όρια στις 40.000 λίβρες.
  • Υψος. Σε πολύ μεγάλους μπουλντόζες που πρέπει να αποσταλούν σε κρατικούς αυτοκινητόδρομους ή επαρχιακούς δρόμους, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε την καμπίνα. Μερικές φορές η χρήση ενός τρέιλερ χαμηλών αγοριών θα κάνει το κόλπο.
  • Πλάτος. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για το υπερβολικό πλάτος οικονομικά. Θεωρητικά, θα μπορούσατε να αφαιρέσετε τις ράγες, αλλά το κόστος της επανατοποθέτησής τους είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της άδειας ευρείας φόρτωσης και των αυτοκινήτων ανίχνευσης.
  • Μήκος. Οι περισσότερες πολιτείες επιτρέπουν 53 πόδια. Εάν έχετε προβλήματα με το μήκος, σχεδόν σίγουρα θα χρειαστείτε άδειες για το βάρος ή/και το πλάτος.

Δεν είναι μόνο οι επιπλέον άδειες που αυξάνουν το κόστος μετακίνησης μιας πολύ μεγάλης μπουλντόζας. Είναι επίσης το κόστος των οχημάτων συνοδείας. Καταλαβαίνουμε ότι δεν θέλετε να αποσυναρμολογήσετε την μπουλντόζα σας (και μερικές φορές απλά δεν μπορείτε να τη συναρμολογήσετε ξανά στον προορισμό σας), αλλά καθίστε με την Osage Specialized Trucking για να καταλάβετε τι θα είναι λιγότερο ακριβό για εσάς.

μεγάλα φορτία

Προετοιμάστε τον μπουλντόζα σας για τη βόλτα

Το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας θα έχει μια λίστα ελέγχου ή προετοιμασίες για τη μετακίνηση της μπουλντόζας σας. Δεν αναφέρεται σε κάθε εγχειρίδιο κατόχου την προστασία του πίνακα ελέγχου σας. Χρησιμοποιήστε περιτύλιγμα με φυσαλίδες για να προστατέψετε μετρητές, μοχλούς και πόμολα. Δεν θέλετε να πέσει τίποτα κατά τη μεταφορά. Προστατέψτε οτιδήποτε μπορεί να σπάσει κατά τη φόρτωση, την εκφόρτωση ή τη μεταφορά.

Τα περισσότερα εγχειρίδια κατόχου θα αναφέρουν επίσης

  • Αποσυνδέστε την μπαταρία σας. Δεν θέλετε η μπαταρία σας να είναι τόσο εξαντλημένη που να μην μπορείτε να βάλετε σε λειτουργία τη μπουλντόζα σας για να τη βγάλετε από το κρεβάτι του φορτηγού όταν φτάσετε.
  • Καλύψτε τη στοίβα σας. Οι οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων θα σας πουν ότι μπορείτε να συναντήσετε μερικά πολύ περίεργα συντρίμμια στο δρόμο. Δεν θέλετε να πετάει στον κινητήρα σας.
  • Κλείσε τις πόρτες. Δέστε τα με φερμουάρ αν χρειάζεται. Δεν θέλετε οι πόρτες να ανοίγουν κατά τη διάρκεια της βόλτας σας.
  • Πλύνετε τον μπουλντόζα σας. Είναι σημαντικό να έχετε καθαρό μπουλντόζα, ώστε να μπορείτε να βρείτε ζημιές που μπορεί να έχουν συμβεί κατά τη μεταφορά.

Αποφασίστε ποιος θέλετε να οδηγήσει την μπουλντόζα σας στο επίπεδο κρεβάτι. Το Osage Specialized Transport μπορεί να το οδηγήσει στο κρεβάτι αν θέλετε.

Κάντε έναν τελευταίο έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι πληροίτε όλους τους κρατικούς και τοπικούς νόμους στη διαδρομή σας

Διαφορετικές πολιτείες έχουν διαφορετικούς κανόνες για τη μεταφορά μπουλντόζες. Το Τέξας επιτρέπει τη μεταφορά τυχόν συνδεδεμένων λεπίδων με αφαίρεση. Η Γιούτα επιτρέπει λεπίδες πλάτους έως 14′ 6. Το Delaware απαιτεί να αφαιρεθούν τυχόν λεπίδες που μπορούν να αφαιρεθούν πριν από τη μεταφορά.

Υπάρχουν παρόμοιες παραλλαγές στους κανόνες σχετικά με τις αλυσίδες και τα δεσίματα, τα προειδοποιητικά φώτα, τους ανακλαστήρες και τις ώρες ταξιδιού. Πρέπει να τηρείτε όλους τους οδικούς κανόνες όλων των δικαιοδοσιών στην πορεία σας.

Είτε μετακινείτε έναν εκσκαφέα Acco Super Dozer είτε έναν εκσκαφέα Takeuchi 60 ιντσών, η Osage Specialized Transport διαθέτει τα φορτηγά, τους οδηγούς και την τεχνογνωσία που χρειάζεστε.

Κατηγοριοποιούνται σε: Logistics

Schreibe einen Kommentar