Πόσο βάρος μπορεί να μεταφέρει ένα ημι-φορτηγό

0
Πόσο βάρος μπορεί να μεταφέρει ένα ημι-φορτηγό

Τουλάχιστον το 71% των εμπορευμάτων που μετακινούνται στις ΗΠΑ γίνεται με φορτηγά. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ρυθμίζει το βάρος που μπορεί να μεταφέρει ένα ημιφορτηγό. Υπάρχουν δύο τύποι ημιφορτηγών: μονοαξονικά και ημιφορτηγά διπλού άξονα. Όταν μιλάμε για το φορτηγό, το βάρος ανέρχεται σε περίπου 80.000 λίβρες συμπεριλαμβανομένου του βάρους του ρυμουλκούμενου. Ένα ημι-φορτηγό μπορεί να μεταφέρει μεταξύ 42000 και 48000 λίβρες.

Η ποσότητα του φορτίου που μπορεί να μεταφέρει ένα ημιφορτηγό εξαρτάται από το βάρος του ρυμουλκούμενου. Ένα ημι-φορτηγό μπορεί να έχει ένα επίπεδο ρυμουλκούμενο από αλουμίνιο συνδεδεμένο σε αυτό. Δεδομένου ότι το αλουμίνιο είναι ελαφρύ, επιτρέπει βαρύ φορτίο, εφόσον ολόκληρο το σύστημα παραμένει εντός του ορίου των 80000 λιβρών. Ο αριθμός των αξόνων σε ένα φορτηγό καθορίζει την κατεύθυνση που θα πάρει ένα όριο βάρους σε ορισμένες καταστάσεις. Αυτή η εξαίρεση ισχύει ιδιαίτερα για το ενδοκρατικό εμπόριο. Είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές να διασφαλίζουν ότι τα κόλπα τους παραμένουν εντός του ορίου βάρους κατά τη μεταφορά.

Τι συμβαίνει εάν ένας ημίχρονος είναι υπέρβαρος;

Το αδίκημα της υπέρβαρης ημιφορτηγού δεν θεωρείται ποινική κατηγορία ούτε απαιτεί αφαίρεση άδειας οδήγησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δράστης πρέπει να αποφυλακιστεί. Ως ιδιοκτήτης στόλου, πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά εμπλέκεται το φορτηγό σας κατά τη μεταφορά. Οποιος παραβίαση των ορίων βάρους πέφτει πάνω σου. Χάνετε χρόνο, σπαταλάτε χρηματικούς πόρους και βλάπτετε τη φήμη σας στους πελάτες επειδή το ημιφορτηγό σας είναι λάθος. Συγκεντρώσαμε μερικά πράγματα που θα συμβούν όταν ένα ημίχρονο είναι υπέρβαρο.

1 Μπορεί να επιφέρει πρόστιμα

Διαφορετικές πολιτείες έχουν διαφορετικά ποσά προστίμων που προορίζονται για φορτηγά που παραβιάζουν το όριο βάρους. Οι αρχές σε αυτά τα μέρη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το πρόστιμο και ανεβαίνουν έως και πάνω από 16000 $. Είναι χειρότερο για εσάς εάν το φορτηγό σας είναι επαναλαμβανόμενος παραβάτης σε ορισμένες πολιτείες.
Μερικές φορές, το πρόστιμο μπορεί να συνδυαστεί για να πληρώσει για την παράβαση και να ισούται με το βάρος πάνω από το όριο. Με αυτόν τον τρόπο, αντί να επωφεληθείτε από το εμπόριο σας, καταλήγετε να ξοδεύετε πόρους με τρόπο που σας αφήνει πίσω από τον στόχο σας.

2 Ο οδηγός κινδυνεύει να πάει φυλακή

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί είναι να θέσει τον οδηγό σας σε κίνδυνο να εκτίσει μερικές ώρες στη φυλακή. Η εμπειρία μπορεί να είναι αρκετά τραυματική. Σε πολιτείες όπως το Ντέλαγουερ και η Αλαμπάμα, όταν ένα φορτηγό υπερβαίνει το όριο των 80.000 λιβρών, ο οδηγός πρέπει να περάσει μερικές εβδομάδες στη φυλακή. Ο χρόνος που περνάει ο οδηγός στη φυλακή μπορεί να φτάσει ακόμη και έναν μήνα. Η πιθανότητα ο οδηγός να περάσει αυτό το χρονικό διάστημα στη φυλακή προέρχεται από το γεγονός ότι το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει εάν πρέπει να ανακαλέσει την άδεια οδήγησης.
Ακόμα κι αν τα πράγματα πάνε καλά για τον υπάλληλο και βγει από τη φυλακή χωρίς ανάκληση άδειας, αυτός ο οδηγός εξακολουθεί να είναι πιθανό να θέσει το θέμα μαζί σας και ίσως ακόμη και να παραιτηθεί. Μπορεί να καταλήξετε να χάσετε έναν πολυμήχανο υπάλληλο. Επομένως, ένας διαχειριστής στόλου θα πρέπει να ελέγξει ξανά το βάρος που μεταφέρει ένα φορτηγό πριν ο οδηγός φύγει από το σταθμό για να αποφύγει την ταλαιπωρία.

όρια βάρους φορτηγού

3 Μπορεί να δημιουργήσει ένα κενό στη σχέση με τον πελάτη

Αφού αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις αρχές, ίσως χρειαστεί να μειώσετε το φορτίο σας. Τότε θα σημαίνει ότι ο πελάτης σας θα λάβει ένα προϊόν που έχει παραποιηθεί. Ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό της σχέσης του πελάτη μαζί σας. Εάν το προϊόν που μεταφέρατε είναι ευπαθές, ίσως χρειαστεί να το απορρίψετε σε περίπτωση καθυστέρησης από τις αρχές.
Αυτό, με τη σειρά του, θα σημαίνει ότι ο πελάτης σας δεν θα λάβει αυτό που ζήτησε. Στο τέλος, η φήμη σας στον πελάτη καταστρέφεται όταν κυκλοφορούν αρνητικές κριτικές για εσάς. Λόγω των κινδύνων που ενέχουν τα υπέρβαρα φορτηγά όταν βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομους, είναι καλύτερο να γνωρίζετε την ακριβή ποσότητα φορτίου που σκοπεύετε να μεταφέρετε.

4 Καθυστερημένες παραδόσεις

Όταν η λαβή του οδηγού σας σταματά με ένα υπέρβαρο φορτίο, η αστυνομία απαιτεί από τον οδηγό να σβήσει. Στη συνέχεια, ο οδηγός πρέπει να περιμένει ένα άλλο φορτηγό από το στόλο σας για να ξεφορτώσει το υπερβολικό βάρος. Επίσης, πρέπει να βάλουν το ποσό που πιστοποιεί το καθορισμένο βάρος και να υπογράψουν έγγραφα, ώστε ο οδηγός σας να αποφυλακιστεί. όλα καταλήγουν να χάνουν πολύ χρόνο. Μπορείτε να αναλάβετε την πρωτοβουλία να αποτρέψετε όλα αυτά από το να συμβούν, απλώς διασφαλίζοντας ότι τα φορτηγά σας έχουν το βάρος πριν φύγετε από τους σταθμούς. Η λήψη του βάρους του οχήματός σας πριν φύγει από το σταθμό είναι εύκολη, χάρη στην ύπαρξη σύγχρονης τεχνολογίας.

Πώς ταξινομούνται τα ημι-φορτηγά;

Η ταξινόμηση των φορτηγών βασίζεται στην κατάταξη μεικτού βάρους οχήματος (GVWR). Ο δείκτης μικτού βάρους οχήματος είναι μια ετικέτα που υποδεικνύει το βάρος του φορτίου συν την ποσότητα του φορτίου που μπορεί να μεταφέρει το φορτηγό. Η ταξινόμηση είναι ζωτικής σημασίας για ασφάλεια και εγγραφή οχημάτων. Κυμαίνεται από τάξεις από 1-9. Η Κλάση 1-3 περιγράφει ελαφρά οχήματα όπως μίνι βαν, SUV και φορτηγά φορτίου.

Η δεύτερη κατηγορία είναι για μεσαία φορτηγά και κυμαίνεται από την κατηγορία 4-6. Τα μη εμπορικά φορτηγά πλήρους μεγέθους ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Τα οχήματα σε αυτήν την ασβεστοποίηση ζυγίζουν μεταξύ 14001 και 26000 λίβρες. Εδώ είναι οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει για αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία. Η τρίτη ταξινόμηση, 7 και 8, περιλαμβάνει φορτηγά βαρέως τύπου που ζυγίζουν πάνω από 33001 αλλά όχι περισσότερο από 80000 λίβρες. Τα φορτηγά στο βαρύτερο άκρο αυτής της κατηγορίας είναι αυστηρά από τις αρχές, ειδικά όταν πρέπει να χρησιμοποιούν καθορισμένες διαδρομές.

Ψάχνετε για έναν τρόπο να παραδώσετε τα φορτία σας στην ώρα τους χωρίς προβλήματα; Το Osage Specialized Transport έχει την πλάτη σας. Έχουμε πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των μεταφορών, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτουμε διάφορο εξοπλισμό έλξης. Οι διαδρομές παράδοσης είναι σε όλες τις ΗΠΑ, με την έδρα μας σε τέσσερις τοποθεσίες. Η υποστήριξή μας είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, για να συνεχίσουμε τα πράγματα. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του φορτίου σας, μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε όλες τις υπηρεσίες που έχουμε να προσφέρουμε.

Κατηγοριοποιούνται σε: Βαρύ φορτίο, Logistics

Schreibe einen Kommentar