Προγραμματισμός χρόνου μελέτης: 3 συμβουλές διαχείρισης χρόνου για μαθητές

4
Προγραμματισμός χρόνου μελέτης: 3 συμβουλές διαχείρισης χρόνου για μαθητές

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Ένα κοινό παράπονο που λαμβάνω από μαθητές είναι «Δεν έχω αρκετό χρόνο για να μελετήσω». Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο μαθητής έχει τουλάχιστον πέντε ημέρες για να σπουδάσει, αλλά επιλέγει να μην ξεκινήσει μέχρι το προηγούμενο βράδυ…

Αυτό που συνήθως συμβαίνει εδώ είναι ότι ο μαθητής δίνει προτεραιότητα σε πιο συγκεκριμένες εργασίες από τη μελέτη.

Όταν μια εργασία είναι συγκεκριμένη και μετρήσιμη — όπως ανάγνωση 15 σελίδων, απάντηση σε 10 ερωτήσεις ή συμπλήρωση ενός φύλλου εργασίας μαθηματικών — συχνά δεν δυσκολευόμαστε τόσο πολύ για να βρούμε χρόνο για να την ολοκληρώσουμε.

Από την άλλη πλευρά, η διαχείριση χρόνου μπορεί να είναι δύσκολη όταν η εργασία δεν είναι άμεση, επείγουσα, συγκεκριμένη ή εύκολα μετρήσιμη. Για τους μαθητές, το πιο αφηρημένο καθήκον από όλα είναι η μελέτη. Η «μελέτη» ως δράση μπορεί να είναι δύσκολο να μετρηθεί επειδή η εργασία είναι ανοιχτού τύπου και η λέξη «να μελετάς» είναι τρελά ασαφής.

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο από το Χάρβαρντ Αυτό εξηγεί γιατί οι μακροπρόθεσμες εργασίες (όπως η μελέτη) είναι πιο δύσκολο να διαχειριστούν.

Προγραμματισμός χρόνου μελέτης: 3 συμβουλές διαχείρισης χρόνου

1. Κατανοήστε ότι η «μελέτη» είναι μια εργασία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η «διάβασμα 15 σελίδων» είναι μια εργασία.

Παρόλο που το τεστ σας μπορεί να είναι σε πέντε ημέρες, γεγονός που το κάνει να φαίνεται λιγότερο σημαντικό από το φύλλο εργασίας που αναμένεται αύριο, πρέπει να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και να δώσετε στην εργασία κάποια επείγουσα ανάγκη και δομή. Να πώς.

2. Προγραμματίστε χρόνο μελέτης, σε α ατζέντα εργασίας για το σπίτιμε τον ίδιο τρόπο που χρειάζεται να γραφτεί οποιαδήποτε άλλη εργασία.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης εργασιών όπως αυτό ή αυτό, που χρησιμοποίησα στην παρακάτω εικόνα, ή ένα σημειωματάριο εργασιών (ακολουθούν συμβουλές για την επιλογή ενός σημειωματάριου εργασιών). Αυτή η βασική σχολική συνήθεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Υποθέτοντας ότι το κάνετε ήδη αυτό, φροντίστε να προγραμματίζετε συγκεκριμένες ώρες για να μελετάτε κάθε μέρα, όπως θα προγραμματίζατε άλλες εργασίες ή ραντεβού. Για παράδειγμα, εάν είναι Δευτέρα και έχετε τεστ την Παρασκευή, θα πρέπει να προγραμματίσετε να μελετάτε μεταξύ 25-45 λεπτών κάθε μέρα πριν από το τεστ. Γράψτε το στην ατζέντα σας. Να είστε συγκεκριμένοι και συγκεκριμένοι με το πότε ακριβώς θα μελετήσετε.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα προγράμματος μελέτης που αντιμετωπίζει τις συνεδρίες μελέτης σαν πραγματικές εργασίες.

3. Μάθετε ακριβώς τι θα κάνετε κατά τη διάρκεια κάθε προγραμματισμένης συνεδρίας μελέτης.

Η μελέτη δεν είναι να ξαναδιαβάζεις τις σημειώσεις σου. Δεν κάνετε κύλιση στις Παρουσιάσεις σας Google ή σκουπίζοντας ένα κεφάλαιο σχολικού βιβλίου. Η μελέτη περιλαμβάνει κάνοντας ενεργά κάτι με το υλικό. Αν δεν είσαι δραστήρια κάνω κάτι με το υλικό, δεν σπουδάζεις. Για κάθε μία από τις συνεδρίες μελέτης που προγραμματίσατε στο βήμα 2, θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πως θα σπουδάσεις.

Η πραγματική μελέτη πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Γνωρίζοντας τι υπάρχει στο τεστ
  • Συγκέντρωση όλων των υλικών και πληροφοριών
  • Δοκιμάζοντας τον εαυτό σας ξανά και ξανά και ξανά – ορίστε πώς

Εάν είστε από αυτούς που μαλώνουν συνεχώς, „Δεν έχω αρκετό χρόνο για να μελετήσω.» τότε σε προκαλώ να είσαι ειλικρινής με τη νοοτροπία σου. Απορρίπτετε το έργο της μελέτης επειδή δεν είναι μια τυπική «ανάθεση»; Ξεχνάτε να προγραμματίσετε χρόνο για να μελετήσετε στο δικό σας πραγματικός ημερολόγιο σαν να είναι ένα πραγματικός εργασία που πρέπει να ολοκληρωθεί;

Είσαι γονιός; Εδώ είναι η ΔΩΡΕΑΝ λήψη 10 σελίδων μου Οδηγός για τη διδασκαλία των δεξιοτήτων διαχείρισης χρόνου στο παιδί σας. Είναι πραγματικά δωρεάν. Τίποτα ανεπιθύμητο ή περίεργο.

Καθώς μεγαλώνετε και προχωράτε στο κολέγιο, στο μεταπτυχιακό και τελικά στον επαγγελματικό κόσμο, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σας θα περιλαμβάνει ασαφείς, δύσκολα μετρήσιμες εργασίες παρόμοιες με αυτό που σας φαίνεται τώρα η «σπουδή». Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που θα σου έλεγε η μαμά σου (συγγνώμη;), αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο σοβαρός. Αποκτήστε αυτή τη συνήθεια τώρα και θα με ευχαριστήσετε αργότερα.

Αν χρειάζεστε περισσότερα, ακολουθούν μερικές πρακτικές ιδέες για το πώς να βρείτε χρόνο για μελέτη.
Schreibe einen Kommentar