Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον εστιατόριο | Ιστολόγιο

3
Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον εστιατόριο |  Ιστολόγιο

Στη σημερινή εποχή, η επιχείρηση εστιατορίου είναι περιζήτητη, επειδή οι καλοφαγάδες από όλο τον κόσμο έχουν ανεβάσει το επάγγελμα στο επόμενο επίπεδο. Οι Food Bloggers από όλο τον κόσμο γοητεύονται από διάφορα πολιτιστικά φαγητά, αυθεντικά τρόφιμα, συνταγές, street food, παρασκευάσματα φαγητού κ.λπ.

Κάθε τόσο, τα εστιατόρια προσπαθούν να φέρουν κάτι νέο στο τραπέζι. Όσο σημαντική είναι η ικανοποίηση των καταναλωτών, τόσο σημαντική είναι και η περιβαλλοντική φροντίδα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει επηρεάσει τη Γη με ανησυχητικό ρυθμό. Γι‘ αυτό οι άνθρωποι υιοθετούν βιώσιμους τρόπους ζωής και η προσδοκία για βιώσιμες πρακτικές στα εστιατόρια αυξάνεται.

Η υιοθέτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών όχι μόνο θα ικανοποιήσει τους πελάτες σας, αλλά θα επηρεάσει επίσης σημαντικά τη Γη. Η ιδιοκτησία μιας επιχείρησης και η εφαρμογή πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα προς μια πιο υγιή γη.

Παρακάτω παρατίθενται οι 6 κορυφαίοι τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να κάνετε την επιχείρηση του εστιατορίου σας φιλική προς το περιβάλλον.

1) Έλεγχος της σπατάλης τροφίμων – Καθώς η βιομηχανία τροφίμων αντιμετωπίζει μια τεράστια ποσότητα σπατάλης τροφίμων, είναι απαραίτητο να την ελέγξουμε. Το πρώτο βήμα για να γίνει ένα εστιατόριο φιλικό προς το περιβάλλον είναι ο έλεγχος ή η μείωση της σπατάλης τροφίμων. Οι υπεύθυνοι εστιατορίων θα πρέπει να εξετάσουν τις ημερομηνίες λήξης του προϊόντος και να τις χρησιμοποιήσουν πριν γίνουν μη βρώσιμα. Δωρίστε χρήσιμα και βρώσιμα τρόφιμα που δεν είναι χρήσιμα στα εστιατόρια σε άπορους.

2) Καλλιεργήστε την τροφή σας – Στη σημερινή εποχή, οι άνθρωποι βουρκώνουν για νόστιμα φαγητά, αλλά ανησυχούν επίσης για τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του φαγητού. Οι άνθρωποι μαγεύονται με βιολογικά υλικά και φρέσκα τρόφιμα. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μπορούν να καλλιεργήσουν κρεβάτια κήπου στην αυλή τους για να μπορούν να μαζεύουν φρέσκα λαχανικά και φρούτα ανά πάσα στιγμή. Η δεύτερη μέθοδος είναι – να πάτε τοπικά. Αγοράστε λαχανικά και φρούτα από τοπικούς πωλητές.

3) Κομποστοποίηση – Εάν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων επιλέξουν κρεβάτια κήπου, τότε το να εξετάσετε την πρακτική κομποστοποίησης μπορεί να είναι μια εξαιρετική απόφαση. Η κομποστοποίηση δεν είναι τόσο τρομακτική όσο ακούγεται. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε έναν κάδο, ειδικά για το προσωπικό σας για την απόρριψη των απορριμμάτων με βάση τα τρόφιμα, και στο τέλος της ημέρας, μπορείτε να τον μεταφέρετε στον υπαίθριο κάδο κομποστοποίησης που αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα. Υπάρχουν διάφορες πηγές στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε κομποστοποίηση απορριμμάτων με βάση τα τρόφιμα.

4) Επιλέξτε πιστοποίηση φιλική προς το περιβάλλον – Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε την επιχείρηση εστιατορίου σας είναι να κάνετε το εστιατόριό σας φιλικό προς το περιβάλλον πιστοποιημένο. Όχι μόνο θα αιχμαλωτίσει νέους πελάτες αλλά θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους στον σκοπό σας.

5) Απόρριψη χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού – Το βασικό συστατικό για νόστιμο φαγητό είναι το λάδι και τα εστιατόρια χρησιμοποιούν λάδια χύμα. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει με τόσο πολύ λάδι; Πολλά εστιατόρια πωλούν χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι σε πάγκους με φαγητό του δρόμου ή μικρά εστιατόρια. Τελικά, οι πάγκοι τροφίμων του δρόμου καταλήγουν να επαναχρησιμοποιούν το λάδι μέχρι να γίνει ταγγό και αργότερα το λάδι χύνεται στην αποχέτευση. Αυτή η πρακτική όχι μόνο αυξάνει την πιθανότητα τροφικής δηλητηρίασης και άλλων απειλητικών για τη ζωή ασθενειών αλλά βλάπτει και το περιβάλλον.

6) Απαραίτητα είδη εστιατορίου Μπορείτε να μετατρέψετε κάθε μικρό σε σημαντικό πράγμα στο εστιατόριό σας σε βιώσιμα πράγματα. Για παράδειγμα – Εκτύπωση μενού σε ανακυκλωμένο χαρτί, χρήση ανακυκλώσιμων συσκευασιών, ενθάρρυνση των πελατών να σταματήσουν τη σπατάλη φαγητού και νερού, πουλώντας τα βιολογικά προϊόντα σας, στροφή σε μεταλλικά καλαμάκια, πώληση χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού για ανακύκλωση κ.λπ. Αυτά τα μικρά βήματα προς τη βιωσιμότητα θα κάνουν την κόσμο πιο υγιεινό αν όλα τα εστιατόρια αρχίσουν να το κάνουν.

Για περισσότερες πληροφορίες συνομιλήστε μαζί μας 917304745554

Schreibe einen Kommentar