Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων

6
Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων

Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον πόσο μάλλον να συμβάλλουν στα αέρια του θερμοκηπίου. ωστόσο, με κάθε φαγητό επιλογή, κάνουμε συμβάλλουμε στην τρύπα στο όζον μας.

Αλλά είναι μόνο το δείπνο, πόσο μεγάλος μπορεί να είναι αυτός ο αντίκτυπος; Σίγουρα, το να πετάς σε cross country είναι σίγουρα χειρότερο, τα καύσιμα τζετ έναντι ενός χάμπουργκερ, σωστά; Οι Βιομηχανίες Γαλακτοκομικών και Κρέατος ξεπερνούν τον κλάδο των Μεταφορών ως οι μεγαλύτεροι ρυπαντές στον κόσμο. «Η κτηνοτροφία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στις ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) μετά τα ορυκτά καύσιμα και είναι η κύρια αιτία αποψίλωσης των δασών, υδάτων και ατμοσφαιρικής ρύπανσης και απώλειας βιοποικιλότητας».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κηδεμόναςη εκτροφή ζώων για κρέας και γαλακτοκομικά παράγει «14,5% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη δεύτερη υψηλότερη πηγή εκπομπών και μεγαλύτερη από όλες τις μεταφορές μαζί. Σε συνδυασμό!

Ειδικά η κτηνοτροφία:

  • Ευθύνεται για το πέντε τοις εκατό των παγκόσμιων ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
  • Αντιπροσωπεύει το 44 τοις εκατό των ανθρωπογενών εκπομπών μεθανίου, του κύριου μοχλού της κλιματικής αλλαγής που σχετίζεται με τα ζώα, καθώς το μεθάνιο είναι 34 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα για 100 χρόνια

Πηγή: Climate Nexus. Ο αντίκτυπος της γεωργίας των ζώων στην κλιματική αλλαγή. 2020. Πρόσβαση στις 28 Ιουνίου 2020.

Από το 1990, ο κόσμος έχει χάσει πάνω από 130 εκατομμύρια εκτάρια τροπικών δασών

Η κτηνοτροφία αντιπροσωπεύει το 70% της γεωργικής γης και συμβάλλει στην αποψίλωση των δασών και καταστρέφει τη βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα της Γης. Ετησίως, 5.8000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους του Αμαζονίου μετατρέπονται για εκτροφή βοοειδών. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τεκμηριώθηκε το 2014 στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι εκμεταλλεύσεις βοοειδών εξέπεμπαν 164,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους CO2e.

Είναι όμως μόνο η εκτροφή βοείου κρέατος;

Η Smithfield Foods (γουρούνια/γουρούνια), μια εταιρεία που βρίσκεται στην Αμερική, η οποία ανήκει σε όμιλο εκτός Κίνας, έχει καταγράψει 27 πρόστιμα συνολικού ύψους 120.311.242 δολαρίων από παραβιάσεις της διάθεσης απορριμμάτων, του περιβάλλοντος και της ρύπανσης των υδάτων. Πρόκειται για 120.311.242 $ από τα συνολικά πρόστιμα 137.342.409 $ από το έτος 2000.

Το φοινικέλαιο είναι επίσης ένας περιβαλλοντικός εχθρός. αντιπροσωπεύει το 80% της αποψίλωσης των δασών στη Μαλαισία και την Ινδονησία τα τελευταία 20 χρόνια, επηρεάζοντας τις κοινότητες ουρακοτάγκων. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ειδικοί προβλέπουν εξαφάνιση εντός 10-20 ετών. Προσέξτε την ανάγνωση της ετικέτας και δείτε πόσα προϊόντα έχουν φοινικέλαιο. είναι ανησυχητικό.

Ακολουθήστε τα χρήματα

Το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ), μια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή και την επιβολή ομοσπονδιακών νόμων που σχετίζονται με τη γεωργία, τη δασοκομία, την αγροτική οικονομική ανάπτυξη και τα τρόφιμα, ανέφερε έσοδα 176,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ζωικά/ζωικά προϊόντα το 2018.

Η Smithfield Foods, το 2019, αγοράστηκε από τον όμιλο WH της Κίνας για 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Big Ag διασώθηκε από την κυβέρνηση και έχει τους μεγαλύτερους πολιτικούς λομπίστες, καθώς οι νόμοι συντάσσονται για την προστασία των επιχειρηματικών πρακτικών τους. Παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει τα επεξεργασμένα και τα κόκκινα κρέατα ως καρκινογόνα, δεν υπάρχουν προειδοποιητικές ετικέτες σε αυτά τα προϊόντα όπως τα τσιγάρα, η διαφήμιση δεν απαγορεύεται ξανά όπως τα τσιγάρα, και ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι διατίθεται με συνέπεια στα παιδιά.

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε?

Κάθε επιλογή έχει σημασία και μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. περιορίστε την πρόσληψη κρέατος και γαλακτοκομικών, διαβάστε τις ετικέτες, προωθήστε την αλλαγή μέσω του καταναλωτισμού. Οι επιλογές με βάση τα φυτά κάνουν τις Δευτέρες χωρίς κρέας αβίαστα, υπάρχουν συνταγές και προϊόντα ισοδύναμα με οποιοδήποτε γεύμα ζωικής προέλευσης και με το διαδίκτυο οι επιλογές και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Προκαλέστε τον εαυτό σας να αντικαταστήσει ένα γεύμα ή ακόμα και μια μέρα και να τρώτε φυτικά. Διαβάστε τις ετικέτες, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το φοινικέλαιο βρίσκεται στο 50% των προϊόντων που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Αγοράστε τοπικά, υποστηρίξτε τους ντόπιους αγρότες, εγγραφείτε σε έναν συνεταιρισμό τροφίμων, ξεκινήστε έναν λαχανόκηπο. Το χρήμα οδηγεί την παραγωγή, «βάλε τα χρήματά σου εκεί που είναι» και ωθεί τη ζήτηση.

Schreibe einen Kommentar