Πέντε αγαπημένες βιογραφίες | Ένα παιδικό βιβλίο την ημέρα

1
Πέντε αγαπημένες βιογραφίες |  Ένα παιδικό βιβλίο την ημέρα

Συνήθως συμπεριλαμβάνω βιογραφίες με μη λογοτεχνικά, αλλά υπήρχαν αρκετές εξαιρετικές φέτος για να αποκτήσουν τη δική τους λίστα. Αυτή είναι η τελική λίστα για το 2021. Θα κάνω ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες πριν ξεκινήσω με τα βιβλία του 2022.

The People’s Painter: How Ben Shahn Fighted for Justice with Art της Cynthia Levinson, εικονογράφηση του Evan Turk

Έκδοση Abrams Books for Young Readers

The People's Painter: How Ben Shahn Fighted for Justice with Art: Levinson, Cynthia, Turk, Evan: 9781419741302: Amazon.com: Books

Η τέχνη του Ben Shahn επικεντρώθηκε στην κοινωνική δικαιοσύνη. Αν υπάρχει δικαιοσύνη, ο Έβαν Τουρκ θα πάρει μετάλλιο ή τιμή Caldecott για αυτό το καταπληκτικό βιβλίο.

Gone to the Woods: Surviving a Lost Childhood από τον Gary Paulsen

Έκδοση Farrar, Straus and Giroux

Gone to the Woods: Surviving a Lost Childhood: Paulsen, Gary: 9780374314156: Amazon.com: Βιβλία

Το 2021 ήταν μια χρονιά σκληρών απωλειών στον κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Gary Paulsen. Το θάρρος του να επιζήσει από μια τρομακτική παιδική και εφηβική ηλικία λάμπει σε όλα αυτά τα ασυνήθιστα απομνημονεύματα.

Nicky & Vera: A Quiet Hero of the Holocaust από τον Πήτερ Σις

Έκδοση Norton Young Readers

Nicky & Vera: A Quiet Hero of the Holocaust and the Children He Rescued: Sís, Peter: 9781324015741: Amazon.com: Books

Οι εικονογραφήσεις του Peter Sis σε στιλ λαϊκής τέχνης είναι απατηλά απλές μέχρι να κοιτάξετε πιο προσεκτικά όλα όσα περιέχει η καθεμία από αυτές. Μια συγκινητική ιστορία που αφηγείται με εφεδρική πεζογραφία που μπορεί να είναι για ένα Caldecott.

Nina: The Story of Nina Simone από Traci N. Todd, εικονογράφηση Christian Robinson

Έκδοση από την GP Putnam’s Sons Books

Nina: A Story of Nina Simone - Kindle edition των Todd, Traci N., Robinson, Christian.  Παιδιά Kindle eBooks @ Amazon.com.

Ήταν μια ανατροπή για μένα ποιο βιβλίο του Christian Robinson να βάλω στη λίστα Caldecott: Ο Milo Imagines the World, ή αυτή η εκπληκτική βιογραφία που ενσωματώνει σκηνές από το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων στις εικονογραφήσεις που απεικονίζουν τη ζωή της Nina Simone.

Genius Under the Table: Growing Up Behind the Iron Curtain του Eugene Yelchin

Εκδόθηκε από την Candlewick Press

The Genius Under the Table: Growing Up Behind the Iron Curtain: Yelchin, Eugene, Yelchin, Eugene: 9781536215526: Amazon.com: Books

Και εδώ είναι ένα που θα μπορούσε να είναι ένας υποψήφιος του Newbery: τα απομνημονεύματα του Eugene Yelchin σχετικά με το μεγάλωμα στη Σοβιετική Ένωση που συνδυάζει άψογα το χιούμορ με τον φόβο και τη φτώχεια που βίωσε ως παιδί.

Schreibe einen Kommentar