Πέντε αγαπημένα μικρού τύπου | Ένα παιδικό βιβλίο την ημέρα

2
Πέντε αγαπημένα μικρού τύπου |  Ένα παιδικό βιβλίο την ημέρα

Αν και πάντα έλεγα βιβλία που εκδίδονταν από μικρούς ανεξάρτητους τύπους, φέτος πήρα μια συνειδητή απόφαση να προσπαθώ να κάνω ένα κάθε εβδομάδα. Αυτό με οδήγησε σε μερικές χαρούμενες ανακαλύψεις ασυνήθιστων και ενδιαφέροντων βιβλίων.

Hear My Voice/Escucha Mi Voz: Οι μαρτυρίες των παιδιών που κρατούνται στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών μεταγλωττίστηκε από τον Warren Binford για το Project Amplify

Έκδοση από την Workman Publishing

Amazon.com: Hear My Voice/Escucha mi voz: The Testimonies of Children Detained at the Southern Border of the United States (αγγλική και ισπανική έκδοση): 9781523513482: Binford, Warren, Bochenek, Michael Garcia: Books

Αυτό το βιβλίο είναι μέρος της προσπάθειας του Warren Binford και του Project Amplify να ρίξουν φως στις φρικτές συνθήκες του σταθμού συνοριακής περιπολίας Clint και των παιδιών που κρατούνται εκεί. Οι ιστορίες των παιδιών διηγούνται με δικά τους λόγια, με εικονογράφηση 17 Λατίνξ καλλιτεχνών.

Make Meatballs Sing: The Life and Art of Corita Kent του Matthew Burgess, εικονογράφηση της Kara Kramer

Έκδοση Enchanted Lion

Make Meatballs Sing: The Life and Art of Corita Kent: Burgess, Matthew, Kramer, Kara: 9781592703166: Amazon.com: Books

Μου άρεσε να μαθαίνω για τη ζωή και την τέχνη της Corita Kent, η οποία περιλαμβάνει τις δεξαμενές αερίου της Boston και τη σφραγίδα USPS Love του 1985. Αλλά κυρίως μου άρεσε η λέξη της «plork», που σημαίνει έναν συνδυασμό παιχνιδιού και δουλειάς, που αιχμαλώτισε τόσο τέλεια το πνεύμα της.

Κανείς δεν κατέχει τη Σελήνη από τον Tobhy Riddle

Έκδοση Berbay Publishing

Nobody Owns the Moon: Riddle, Tohby: 9780994384195: Amazon.com: Βιβλία

Να πουλήσεις την ψυχή σου ή να τη σώσεις; Ο Clive Prendergast και ο φίλος του Humphrey με έκαναν να σκεφτώ το νόημα της ζωής πολύ καιρό αφότου είχα κλείσει αυτό το βιβλίο.

Το Capybaras από τον Alfred Soderguit

Έκδοση Greystone Kids

The Capybaras: The Story of the Snake: Amazon.com: Βιβλία

Τα καπιμπάρα και τα κοτόπουλα σχηματίζουν μια απίθανη συμμαχία ενάντια στους ανθρώπους σε αυτό το ελαφρώς ανατρεπτικό βιβλίο που θα σας κάνει να αμφισβητήσετε την έννοια τέτοιων εννοιών όπως «ασφαλές» και «επικίνδυνο».

Escape: Μια μέρα έπρεπε να τρέξουμε από Ming & Wah, εικονογράφηση Carmen Vela

Έκδοση από τις εκδόσεις Lantana

Escape: Μια μέρα έπρεπε να τρέξουμε .  .  .: Chen, Ming, Chen, Wah, Vela, Carmen: 9781911373810: Amazon.com: Βιβλία

Escape, cling, defy, swim: κάθε ρήμα συνοδεύεται από μια εικονογράφηση και μια συναρπαστική αληθινή ιστορία απόδρασης που το καθιστούν ένα δύσκολο βιβλίο.

Schreibe einen Kommentar