Μπορούν οι σκύλοι να φάνε ξινή κρέμα; Οφέλη, αποτελέσματα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

1
Μπορούν οι σκύλοι να φάνε ξινή κρέμα;  Οφέλη, αποτελέσματα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μερικοί ιδιοκτήτες σκύλων έχουν τη συνήθεια να προσφέρουν ό,τι κρατούν στα πιάτα τους. Ωστόσο, ένας σκύλος δεν ξέρει αν το φαγητό θα τον ωφελήσει ή όχι. Ως φύλακάς τους, λοιπόν, πρέπει να ερευνήσετε σωστά την τροφή τους αφού πολλά από αυτά είναι πολύ τοξικά για την υγεία του σκύλου.

Η κρέμα γάλακτος είναι πολύ δημοφιλής όταν γαρνίρετε, γαρνίρετε ή βυθίζετε τρόφιμα, λαχανικά, φρούτα και ούτω καθεξής. Περιέχει υγιεινά θρεπτικά συστατικά όταν καταναλώνεται σε μέτρια ποσότητα. Ομοίως, η κρέμα γάλακτος δεν είναι επιβλαβής ή τοξική για τα σκυλιά, καθώς ωφελεί την υγεία τους. Λοιπόν, πόση κρέμα γάλακτος να ταΐσετε τον σκύλο σας; Πότε και πώς να παρέχετε ξινή κρέμα; Ας βρούμε περισσότερα για την ξινή κρέμα για τον σκύλο σας.

Οφέλη και αποτελέσματα της ξινής κρέμας

Η κρέμα γάλακτος περιέχει 20 τοις εκατό λίπος ενώ κάθε μερίδα έχει 13 mg ασβεστίου. Καθώς το ασβέστιο βοηθά στο χτίσιμο και τη διατήρηση γερών οστών ενώ το ασβέστιο υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία. Αν και δεν είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου, είναι καλύτερο από το τίποτα. Η κρέμα γάλακτος περιέχει επίσης μικρή ποσότητα βιταμίνης Α, σίδηρο, νάτριο και φώσφορο. Κάποια ξινή κρέμα έχει επίσης προβιοτικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών.

Οφέλη για την υγεία και επιπτώσεις της ξινή κρέμα.
Πηγή εικόνας: Mr. Dog Food

Ωστόσο, η κρέμα γάλακτος έχει το δικό της μειονέκτημα καθώς περιέχει πολλές θερμίδες και λιπαρά που οδηγούν στην παχυσαρκία. Εάν ο σκύλος σας είναι ήδη υπέρβαρος τότε η ξινή κρέμα μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Περιέχει πολλά κορεσμένα λιπαρά που δεν κάνουν καλό στην υγεία τους καθώς οδηγεί σε πολλά προβλήματα υγείας. Επομένως, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Αντί να ρισκάρετε, αναζητήστε εναλλακτικές όπως η κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο και ούτω καθεξής.

Πότε δεν πρέπει να ταΐζετε ξινή κρέμα;

Παρόλο που η ξινή κρέμα είναι ασφαλής για σκύλους, δεν πρέπει να χορηγείται σε κανένα σκύλο με δυσανεξία στη λακτόζη. Δεδομένου ότι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που θα είναι δύσκολο να χωνευτεί για αυτά και μπορεί να αρρωστήσει. Θα ξεκινήσει με ανησυχία στο στομάχι και τελικά θα οδηγήσει σε εμετό και διάρροια. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι ένα από τα κοινά προβλήματα στους σκύλους κατά την ανάπτυξη από την ηλικία του κουταβιού στην ενηλικίωση. Σε σύγκριση με το γάλα, η κρέμα γάλακτος έχει λιγότερη λακτόζη, επομένως, εάν ο σκύλος σας πίνει γάλα εύκολα, τότε σίγουρα μπορεί να αφομοιώσει την κρέμα γάλακτος.

Πόση κρέμα γάλακτος να ταΐσετε;

Δεδομένου ότι η ξινή κρέμα δεν περιέχει κανένα όφελος για την υγεία, η διατροφή της σε μικρές και μέτριες ποσότητες δεν θα επηρεάσει την υγεία τους. Καθώς η ξινή κρέμα φέρει μεγάλη ποσότητα θερμίδων και λιπαρών, τρέφετε περίπου το 10% των θερμίδων καθημερινά στη διατροφή τους και μην υπερβαίνετε το όριο. Αν ο σκύλος σας είναι μικρόσωμη ράτσα μια κουταλιά κρέμα γάλακτος είναι αρκετή και αν είναι μεγάλη ράτσα τότε μπορούν να θεωρηθούν 3 κουταλιές.

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας τρώει πολλή κρέμα γάλακτος;

Εάν ο σκύλος σας τρώει με κάποιο τρόπο υπερβολική ποσότητα κρέμας γάλακτος, μείνετε μαζί του και παρατηρήστε προσεκτικά για αρκετές ώρες. Αν και η κρέμα γάλακτος δεν είναι τοξική, δεν χρειάζεται πανικός, καθώς δεν θα επηρεάσει την υγεία τους. Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας έχει δυσανεξία στη λακτόζη, τότε μπορεί να παρουσιάσει ήπια διάρροια, αφυδάτωση και έμετο. Αποφύγετε να δίνετε λιχουδιές τώρα και νηστεύστε τις για περισσότερες από 12 ώρες. Επιπλέον, δώστε υγιεινές δίαιτες όπως βραστό κρέας ή κοτόπουλο με ρύζι. Μπορείτε επίσης να τα πάτε στον κτηνίατρο για έναν σωστό έλεγχο.

Σκύλος που τρώει ξινή κρέμα.
Πηγή εικόνας: Doggie Designer

συμπέρασμα

Στο παραπάνω άρθρο, αναφέραμε όλα τα οφέλη, τα αποτελέσματα καθώς και άλλες απορίες σχετικά με την κρέμα γάλακτος. Έτσι, προσθέστε μια μικρή ποσότητα κρέμας γάλακτος στη διατροφή τους και αποφύγετε την εντελώς για σκύλους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Εάν θέλετε να το προσθέσετε στη διατροφή σας, συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο καθώς κάθε σκύλος είναι διαφορετικός.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερα οφέλη και επιπτώσεις στην υγεία του σκύλου σας.

Schreibe einen Kommentar