Μάθετε γιατί τα κεράσια είναι επιβλαβή για τα σκυλιά; Γνωρίστε τα αποτελέσματα της διατροφής με κεράσια για σκύλους

1
Μάθετε γιατί τα κεράσια είναι επιβλαβή για τα σκυλιά;  Γνωρίστε τα αποτελέσματα της διατροφής με κεράσια για σκύλους

Μπορούν οι σκύλοι να φάνε κεράσια; Η απλή και ευθεία απάντηση είναι ΟΧΙ! ο σκύλος σας δεν πρέπει να τρώει κεράσια και θα πρέπει επίσης να σταματήσετε να τους τα δίνετε. Πολλά φρούτα θεωρούνται υγιεινά για τους σκύλους, ενώ τα κεράσια περιέχουν κάποια ευεργετικά θρεπτικά συστατικά σε αυτά, αλλά η επιβλαβής πλευρά απογειώνει το νόημα.

Υπάρχουν πολλές ανθρώπινες τροφές, τα σκυλιά σας αγαπούν, αλλά δεν είναι κάθε ανθρώπινη τροφή κατάλληλη για τα σκυλιά σας. Να τι πρέπει να γνωρίζετε όταν δίνετε κεράσια στο γούνινο κατοικίδιο σας.

Γιατί τα κεράσια είναι βλαβερά για τα σκυλιά;

Τα κουκούτσια, οι μίσχοι και τα φύλλα των κερασιών περιέχουν επιβλαβείς ουσίες όπως το κυάνιο που είναι τοξικό και μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από κεράσι σε σκύλους εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες.

Ένας σκύλος που απαιτεί ένα κεράσι. Πηγή εικόνας- Dogtime.

Τα κουκούτσια κερασιού μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρή εντερική απόφραξη. Ακόμα κι αν το κουκούτσι δεν καταναλωθεί, τα κεράσια μπορεί να οδηγήσουν σε γαστρεντερικό πρόβλημα στους σκύλους.

Τι γίνεται με ένα κεράσι την ημέρα;

Εάν τα σκυλιά σας τρώνε μονά κεράσια την ημέρα, μπορεί να μην βλάψουν το κατοικίδιό σας. Αλλά το καλύτερο θα ήταν να μην αφήσετε τον σκύλο σας να φάει ένα κεράσι. Αν τους δώσετε κεράσια με αφαιρεμένους σπόρους, θα ήταν πολύ πιο ασφαλές για τα σκυλάκια σας.

Σκύλος: Μπορώ να έχω ένα κεράσι, παρακαλώ, μαμά; Πηγή εικόνας- Pet Central.

Τα σκυλιά σας δεν μπορούν να φάνε κεράσια με σπόρους και φύλλα ή μίσχους. Ακόμα κι αν αφαιρεθούν τα κουκούτσια, τα φύλλα και οι μίσχοι, η σάρκα του κερασιού θα μπορούσε να προκαλέσει εντερική αναστάτωση στα σκυλιά. Όπως λέγεται με αυτό, είναι ασφαλές να μην ταΐζετε κεράσι στα γούνινα σκυλάκια σας.

Τι γίνεται με τα κεράσια Maraschino ή τα κεράσια χωρίς κουκούτσι;

Τα κεράσια Maraschino είναι γλυκά φρούτα γεμάτα ζάχαρη. Τα κεράσια Maraschino δεν έχουν κουκούτσι και μερικές φορές αφαιρούνται και τα κοτσάνια. Το πρόβλημα είναι ότι περιέχει πολλή ζάχαρη που μπορεί να οδηγήσει τον σκύλο σας σε διαβήτη ή παχυσαρκία.

Marschino Cherry. Πηγή εικόνας- Lazaya Conserved Fruits.

Τα κεράσια που έχουν αφαιρεθεί τα κουκούτσια και τα κοτσάνια τους μπορεί να είναι πολύ καλύτερα για τους σκύλους. Περιέχει βιταμίνη Α και C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μελατονίνη.

Τι γίνεται με τα τρόφιμα με γεύση κεράσι;

Τα τρόφιμα με γεύση κεράσι είναι πολύ επιβλαβή για τα σκυλιά σας. Δεδομένου ότι περιέχει πολλή τεχνητή ζάχαρη, χημικές ουσίες και αρώματα. Όχι μόνο τα τεχνητά, τα τρόφιμα που είναι φυσικά αρωματισμένα με κεράσια είναι επίσης πολύ ζαχαρούχα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τους σκύλους σε γαστρεντερικές διαταραχές.

Τρόφιμα με γεύση κεράσι. Πηγή εικόνας- Dogtime.

Τι θα συμβεί αν ο σκύλος καταπιεί ένα ολόκληρο κεράσι;

Εάν ο σκύλος σας φάει ολόκληρο το κεράσι, μην πανικοβληθείτε. Ένα μόνο κουκούτσι κερασιού δεν θα προκαλέσει δηλητηρίαση από κεράσι. Αλλά μπορεί να έχει συμπτώματα όπως εντερική απόφραξη, έμετο, μειωμένη όρεξη, δυσκοιλιότητα και μειωμένη παραγωγή κοπράνων.

Ένας σκύλος έτοιμος να φάει ένα ολόκληρο κεράσι. Πηγή εικόνας- Dogtime.

Λάβετε υπόψη ότι τα μικρότερα σκυλιά είναι πιο πιθανό να έχουν αυτού του είδους τα συμπτώματα. Εάν ο σκύλος σας τρώει πολλά κεράσια, τότε μπορεί να είναι επικίνδυνο. Θα πρέπει να προσέχετε για συμπτώματα όπως έντονα κόκκινα ούλα, κοπιαστική αναπνοή και διεσταλμένες κόρες. Θα πρέπει να καλέσετε αμέσως έναν κτηνίατρο, καθώς η δηλητηρίαση από κυάνιο μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.

Τι είναι η δηλητηρίαση από κεράσι;

Το κεράσι είναι το μέλος των ειδών Prunus, που περιλαμβάνουν το ροδάκινο, το chokecherry, το βερίκοκο και τη δάφνη του κερασιού. Οι τοξίνες της κερασιάς δεν βρίσκονται στον ίδιο τον καρπό αλλά στα φύλλα και τους σπόρους. Τα φύλλα και οι σπόροι περιέχουν κυάνιο και μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερική απόφραξη.

https://www.youtube.com/watch?v=F9g-1ETMYPk

Συμβουλές κτηνιάτρων για το γιατί τα σκυλιά δεν πρέπει να τρώνε κεράσια.

Το κυάνιο είναι μια θανατηφόρα χημική ουσία που μπορεί να βρεθεί με τη μορφή αερίων και κρυστάλλων αλατιού, και οι δύο μορφές είναι εξαιρετικά τοξικές. Η δηλητηρίαση από κεράσι εμφανίζεται σε σκύλους όταν τρώνε διάφορα είδη κερασιών, φύλλων και μίσχων. Οι σπόροι και τα φύλλα κερασιού περιέχουν κυάνιο που είναι εξαιρετικά τοξικό για τους σκύλους.

Συμπτώματα δηλητηρίασης από κεράσι σε σκύλους

Η δηλητηρίαση από κεράσι είναι πολύ επικίνδυνη για τα σκυλιά, μπορεί να οδηγήσει τα σκυλιά σας στο θάνατο. Τα ακόλουθα συμπτώματα πρέπει να ληφθούν υπόψη εάν ο σκύλος σας τρώει κεράσια με φύλλα, μίσχους ή κουκούτσια.

  • Έντονο κόκκινο βλεννογόνο
  • Επιληπτικές κρίσεις
  • Σπασμοί
  • Μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός
  • Υπεραερισμός
  • Σεισμικές δονήσεις
  • Κατάρρευση
  • Θάνατος

Θεραπεία της Δηλητηρίασης από Κεράσι σε Σκύλους

Αποτοξίνωση

Το θειοκυανικό και το Ροδανέζικο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του δηλητηρίου του κερασιού στους σκύλους.

Εισπνοή νιτρικών αλάτων

Το νιτρικό νάτριο και το νιτρικό αμύλιο είναι ένα από τα αποτελεσματικά αντίδοτα της δηλητηρίασης με κυάνιο. Αυτή είναι επίσης μια από τις πρώτες μεθόδους που εφαρμόζει ο κτηνίατρος όσον αφορά την κατανάλωση κυανίου.

Θειοθειικό νάτριο

Το θειοθειικό νάτριο είναι αποτελεσματικό στο να βοηθά τα κύτταρα να μετατρέψουν το κυάνιο σε έναν συγκεκριμένο τύπο που το σώμα θα απελευθερώσει το δηλητήριο μέσω της ούρησης.

Μερικές ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις

Υπάρχουν πολλές ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να φάει ο σκύλος σας χωρίς τους παραπάνω κινδύνους. Μύρτιλα, μήλα χωρίς σπόρους, μάνγκο ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Εάν θέλετε να δώσετε στο κατοικίδιό σας νόστιμες ανθρώπινες τροφές, αλλά ανησυχείτε αν είναι ασφαλείς ή όχι, τότε σας συνιστούμε να ανατρέξετε σε αυτούς τους σχετικούς οδηγούς για να μάθετε ποιες τροφές είναι ασφαλείς για τα σκυλιά σας ή όχι.

Εν κατακλείδι, μπορείτε να δώσετε στα σκυλιά σας κεράσια, αλλά φροντίστε να μην τα δίνετε σε καθημερινή βάση ή ένα μάτσο κεράσια κάθε φορά. Αφαιρέστε τους μίσχους, τα φύλλα και τα κουκούτσια για ασφαλή σίτιση.

Επισκεφτείτε το Doglime για περισσότερες πληροφορίες για την υγεία των σκύλων.

Schreibe einen Kommentar