Η Rosie and the Pre-Loved Dress της Leanne Hatch

0
Η Rosie and the Pre-Loved Dress της Leanne Hatch

Έκδοση από την GP Putnam’s Sons Books for Young Readers

Περίληψη: Η Ρόζι ερωτεύεται ένα φόρεμα όταν επισκέπτεται το μαγαζί με τη μαμά της. Όταν φτάνει στο σπίτι με αυτό, ανακαλύπτει ένα όνομα στην ετικέτα: Μίλα. Φανταζόμενη πώς μπορεί να είναι η Mila, η Rosie δείχνει στους αναγνώστες πολλά για τον εαυτό της: της αρέσει το μωβ βερνίκι νυχιών, οι αταίριαστες κάλτσες, το skateboard, το origami και τα τσιπς τορτίγιας στα σάντουιτς τόνου. Η Rosie φοράει το φόρεμα κάθε μέρα μέχρι που μια μέρα νιώθει πολύ στενό. Σκέφτεται άλλες χρήσεις του, όπως να διακοσμήσει το δωμάτιό της ή να το βάλει στη γεμιστή καμηλοπάρδαλη της, αλλά τελικά αποφασίζει να το αφήσει να φύγει. Πριν το πάει πίσω στο μαγαζί, προσθέτει το όνομά της στην ετικέτα. Οι τελευταίες σελίδες δείχνουν τη Ρόζι να ερωτεύεται ένα άλλο φθηνό αντικείμενο και ένα άλλο κορίτσι να δείχνει χαρούμενη που ανακάλυψε το φόρεμα. 32 σελίδες; ηλικίες 4-8.

Πλεονεκτήματα: Μια γλυκιά ιστορία για ένα κορίτσι με πολλά ενδιαφέροντα και πάθη που παίρνει επίσης ένα μάθημα για να μεταβιβάσει κάτι που αγαπά όταν δεν είναι πλέον κατάλληλο για εκείνη.

Μειονεκτήματα: Ως μητέρα μιας κόρης που μόλις επέστρεψε από την πεζοπορία 300 μιλίων του μονοπατιού των Απαλαχίων με ένα πουκάμισο, μπορώ να εγγυηθώ για το γεγονός ότι είναι καλό να αλλάζετε τα ρούχα σας μια στο τόσο.

Schreibe einen Kommentar