Εποχή Γάμου & Κατανάλωση Μεταχειρισμένου Μαγειρικού Λαδιού | Ιστολόγιο

3
Εποχή Γάμου & Κατανάλωση Μεταχειρισμένου Μαγειρικού Λαδιού |  Ιστολόγιο

Οι συνέπειες της κατανάλωσης χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού είναι πολλές. Η κατανάλωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού αυξάνει τις ρίζες στο σώμα που προκαλεί φλεγμονή. Οδηγεί επίσης σε απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η παχυσαρκία. Το UCO (Μεταχειρισμένο Μαγειρικό Λάδι) είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους ανθρώπους και το περιβάλλον στη σημερινή εποχή.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση ειδήσεων, διακηρύσσεται ότι η Ινδία παρατηρεί μείωση στην κατανάλωση βρώσιμων ελαίων και τσαγιού. Λόγω των ακραίων και παρατεταμένων καύσωνα στη χώρα, επηρεάζεται η κατανάλωση βρώσιμου λαδιού. Καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν τα λιπαρά τρόφιμα αυτό το φλογερό καλοκαίρι, η κατανάλωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού μειώνεται κατά 3%-4% από τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γιορτάζεται, καθώς υπάρχει μια πιθανή απειλή σε αναμονή.

Πρόσφατα η τιμή του βρώσιμου λαδιού έχει εκτοξευθεί στα ύψη λόγω της συνεχιζόμενης πολεμικής κατάστασης. Η τρέχουσα κατάσταση δεν απασχολούσε τους ανθρώπους μόνο για την τιμή αλλά και για την επαναχρησιμοποίηση του μαγειρικού λαδιού. Καθώς υπάρχει πληθωρισμός στην τιμή του μαγειρικού λαδιού, θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι άνθρωποι να καταναλώνουν εκτενώς μεταχειρισμένο μαγείρεμα. Ενώ η φλεγμονώδης τιμή του βρώσιμου λαδιού είχε ήδη εξοργίσει τον κόσμο, τώρα προστίθεται και η εποχή του γάμου.

Η εποχή του γάμου μπορεί να γίνει η αιτία της μεγάλης κατανάλωσης βρώσιμου λαδιού. Κατά την περίοδο του γάμου, η ζήτηση για χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι κλιμακώνεται. Ωστόσο, προκαλεί επίσης ανησυχητικές συνέπειες για την υγεία καθώς και για το περιβάλλον. Οι ινδικοί γάμοι είναι ατελείς χωρίς να καταβροχθίζονται σνακ όπως samosas, chaat, namkeen, κ.λπ. Και αυτά τα σνακ είναι κυρίως τηγανισμένα σε λάδι. Το λάδι που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα σνακ θα χρησιμοποιηθεί ξανά για εξοικονόμηση χρημάτων και το υπόλοιπο ταγγισμένο λάδι θα χυθεί στην αποχέτευση. Δεν είναι μόνο επικίνδυνο για τον άνθρωπο αλλά και για το περιβάλλον. Ενώ χαζεύουμε τα σάλια με τζάλεμπι, σαμόσα και τσατ, ξεχνάμε πώς κάθε μπουκιά από αυτά θα επηρεάσει το σώμα μας. Επιπλέον, ξεχνάμε πώς αυτό το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι θα επηρεάσει τη μητέρα Γη.

Για περισσότερες πληροφορίες συνομιλήστε μαζί μας 917304745554

Schreibe einen Kommentar