Δεν θέλω να κάνω τη δουλειά μου γιατί δεν με νοιάζει: 5 συμβουλές αναβλητικότητας

5
Δεν θέλω να κάνω τη δουλειά μου γιατί δεν με νοιάζει: 5 συμβουλές αναβλητικότητας
Δεν θέλω να κάνω τη δουλειά μου γιατί δεν με νοιάζει

Από την Katie Azevedo, M.Ed.

Αυτή η ανάρτηση είναι ένας από τους πολλούς πόρους της σειράς μου κατά της αναβλητικότητας. Έχω συμπεριλάβει συνδέσμους προς άλλους πόρους σε όλη αυτήν την ανάρτηση και στο τέλος.

Κάθε ανάρτηση αυτής της σειράς ξεκινά με μια λίστα με 6 συνηθισμένους λόγους που οι περισσότεροι άνθρωποι αναβάλλουν. Tim Pychyl εντοπίσαμε ότι αναβάλλουμε μια εργασία όταν είναι ένα από τα ακόλουθα:

  1. Βαρετό
  2. Απογοητευτικό
  3. Μη δομημένο
  4. Διφορούμενο (ασαφές)
  5. Δεν έχει προσωπικό νόημα / εγγενή ανταμοιβή (δηλαδή δεν σας ενδιαφέρει)
  6. Δύσκολος

Αυτό το άρθρο προσφέρει συμβουλές αναβλητικότητας για να ξεπεράσετε την πέμπτη σκανδάλη στη λίστα: όταν μια εργασία δεν έχει προσωπικό νόημα ή εγγενή ανταμοιβή. Με άλλα λόγια, όταν η δικαιολογία σου είναι Δεν θέλω να κάνω τη δουλειά μου γιατί απλά δεν με ενδιαφέρει.

Σκληρή αλήθεια: Η ζωή είναι γεμάτη από πράγματα που δεν θέλουμε να κάνουμε αλλά πρέπει να κάνουμε ούτως ή άλλως. (Ναι, χρησιμοποιώ τη φωνή της μαμάς μου εδώ.)

Ακόμη και οι ενθουσιώδεις μαθητές δυσκολεύονται περιστασιακά με εργασίες που δεν τους εμπνέουν. Το ίδιο για τους ενήλικες στο εργατικό δυναμικό και τους γονείς που διοικούν ένα νοικοκυριό, και για κάθε άνθρωπο.

Προφανώς, όσο λιγότερο «ενδιαφερόμαστε» για μια εργασία, τόσο λιγότερο κίνητρο έχουμε να την κάνουμε. Αν δεν βλέπουμε την άμεση αξία του, τότε αναρωτιόμαστε γιατί να ασχοληθούμε κιόλας.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν είναι εργασίες που δεν μας «ενδιαφέρουν». απαιτείται ή επιτακτικός. Τότε είναι που χρειαζόμαστε στρατηγικές για να ξεπεράσουμε την αντίστασή μας.

Εάν έχετε αποφύγει την εργασία σας ή μια εργασία για το σπίτι επειδή δεν έχει προσωπικό νόημα για εσάς, τότε πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να το κάνετε να σημαίνει κάτι. Ο στόχος με αυτές τις συμβουλές αναβλητικότητας είναι να σας ενθαρρύνουν να κοιτάξετε πέρα ​​από την ίδια την εργασία και να βρείτε αξία σε κάτι μεγαλύτερο.

Πώς να θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου όταν δεν σε νοιάζει

1. Ορίστε μια ανταμοιβή.

Μπορεί να μην σας ενδιαφέρει η εργασία, αλλά πιθανότατα θα νοιάζεστε για την ανταμοιβή που δίνετε στον εαυτό σας μετά την ολοκλήρωση της εργασίας. Πριν ξεκινήσετε, λοιπόν, αυτό που αποφεύγατε, κανονίστε μια ανταμοιβή για να το τελειώσετε. Οι ανταμοιβές για μικρές εργασίες θα μπορούσαν να είναι απλές – όπως ένα σνακ, ένα latte ή ένας υπνάκος. Ή ίσως η ανταμοιβή σας είναι ένα τηλεφώνημα με έναν φίλο, 30 λεπτά απολαυστικής πολυφαγίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Netflix, μια προπόνηση, ένα νέο σημειωματάριο. Δεν εμπνεόμαστε όλοι από τις ίδιες ανταμοιβές, γι‘ αυτό επιλέξτε ένα που σας δίνει κίνητρο.

Αυτή η στρατηγική είναι τόσο απλή που θα ήταν ανόητο να μην την δοκιμάσετε.

2. Κάντε την εργασία με έναν φίλο.

Εάν κανονίσετε να κάνετε την εργασία με έναν φίλο, θα βρείτε αξία σε αυτό φιλία πτυχή της εμπειρίας. Ας υποθέσουμε ότι καθυστερούσατε μια σχολική εργασία. Βρείτε έναν φίλο που έχει επίσης να κάνει σχολικές εργασίες και αφιερώστε χρόνο μαζί δουλεύοντας στις ατομικές σας εργασίες. Θα είναι πιο πιθανό να ολοκληρώσετε τελικά την εργασία σας γιατί… ας είμαστε ειλικρινείς… θα ήταν περίεργο να καθόσαστε εκεί ενώ ο φίλος σας δούλευε.

3. Βρείτε αξία σε αυτό που σας διδάσκει η εργασία, όχι στην ίδια την εργασία.

Αυτή η στρατηγική απαιτεί α αλλαγή νοοτροπίας. (Αλλά στ ‚αλήθεια – τι είναι πιο ισχυρό από τη νοοτροπία μας;!) Αντί να εστιάζετε στην ίδια την εργασία – για την οποία αποφασίσαμε ότι δεν σας ενδιαφέρει – εστιάστε σε τι επιδεξιότητα η εργασία έχει τη δυνατότητα να σας διδάξει.

Παράδειγμα 1: Αποφεύγατε τα 30 λεπτά διαδικτυακής εξάσκησης μαθηματικών που σας έχουν ανατεθεί για το σχολείο. Μπορεί να μην σας ενδιαφέρουν τα μαθηματικά, και αυτό είναι δίκαιο. Αλλά κάνοντας την εργασία, θα αναπτύξετε την ικανότητα του να κάνεις πράγματα ακόμα κι όταν δεν το θέλεις. Και οι φίλοι μου – αυτή είναι μια καταραμένη δεξιότητα που αλλάζει τη ζωή.

Παράδειγμα 2: Αποφεύγατε να δημιουργήσετε έναν συγκεντρωτικό πίνακα στο Excel για την αναφορά που υποτίθεται ότι θα παραδώσετε για εργασία. Δεν σας ενδιαφέρουν τα δεδομένα, ο πίνακας, η αναφορά ή το Excel. Δίκαιο. Αλλά μπορείτε να βρείτε αξία στο να μάθετε πώς να φτιάχνετε έναν πίνακα περιστροφής; Αυτή είναι μια πολύτιμη δεξιότητα που πρέπει να προσθέσετε στο βιογραφικό σας! Να το πάρεις;

4. Διαχωρίστε τα συναισθήματα από τις πράξεις.

Μία από τις αγαπημένες και πιο συχνά εκφρασμένες συμβουλές που δίνω στους μαθητές και τους πελάτες μου είναι η εξής:

Μπορεί ταυτόχρονα να μην θέλετε να κάνετε κάτι ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Τα δύο πράγματα μπορούν να συνυπάρχουν!! (Παρακαλώ διαβάστε το ξανά γιατί σας αγαπώ πάρα πολύ για να χάσετε τη σημασία αυτής της πρότασης.)

Για κάποιο λόγο, πολλοί από εμάς περιμένουμε να εμφανιστεί το σωστό «συναίσθημα» πριν δράσουμε. Η προσδοκία που έχουμε θέλω να κάνει το πράγμα και σαν το πράγμα μπροστά μας κάνω το θέμα είναι, ειλικρινά, οι ξηροί καρποί. Είναι αντιπαραγωγικό και παραπλανητικό. Σίγουρα, θα ήταν υπέροχο αν ενδιαφερόμασταν πλήρως για όλες τις εργασίες μας, αλλά ελάτε, παιδιά. Η ικανότητα να μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δεν μας «ενδιαφέρουν» είναι ανεκτίμητη.

Το κλειδί για αυτήν την αλλαγή νοοτροπίας είναι να αναγνωρίζετε όταν δεν σας ενδιαφέρει η δουλειά, να αφήνετε αυτό το συναίσθημα να υπάρχει εάν χρειάζεται, και μετά να κάνει τη δουλειά ούτως ή άλλως.

5. Προσδιορίστε σε ποια «κατηγορία αξίας» ανήκει η εργασία.

Όλοι έχουμε αξίες γύρω από τις οποίες χτίζουμε (ή θέλουμε να χτίσουμε) τη ζωή μας. Οι αξίες μπορεί να είναι η υπηρεσία, η φιλία, η οικογένεια, η καριέρα, η ελευθερία, η ισορροπία, η ευγένεια κ.λπ. Εάν υπάρχει μια εργασία που καθυστερείτε επειδή δεν σας «ενδιαφέρει», τότε καθορίστε σε ποια κατηγορία μεγαλύτερης αξίας ανήκει – και μετά επικεντρωθείτε σε ότι για το κίνητρό σου.

Παράδειγμα 1 (ξανά): Αποφεύγατε τα 30 λεπτά διαδικτυακής εξάσκησης μαθηματικών που σας έχουν ανατεθεί για το σχολείο. Δεν σε νοιάζουν τα μαθηματικά. Αλλά νοιάζεσαι για την εκπαίδευσή σου, και έτσι κάνεις τα μαθηματικά.

Παράδειγμα 2 (ξανά): Αποφεύγατε τη δημιουργία ενός συγκεντρωτικού πίνακα στο Excel για την αναφορά που πρέπει να υποβάλετε για εργασία. Δεν σας ενδιαφέρουν τα δεδομένα, η αναφορά ή το Excel. Αλλά νοιάζεσαι για την προώθηση της καριέρας σου, και έτσι δημιουργείτε τον πίνακα περιστροφής.

Παράδειγμα 3: Αποφεύγατε να καθαρίσετε τη ντουλάπα γιατί ειλικρινά δεν σας ενοχλεί πραγματικά το χάος εκεί μέσα. Δεν σε νοιάζει που η ντουλάπα σου στο διάδρομο δεν αξίζει το Pinterest. Αλλά νοιάζεσαι για το μήνυμα που στέλνει η ακαταστασία και το χάος στην οικογένειά σου, και νοιάζεσαι για την οικογένειά σου, και έτσι οργανώνεις την ντουλάπα.

Αυτές οι 5 συμβουλές αναβλητικότητας δεν θα σας κάνουν ως δια μαγείας να νοιάζεστε για όλα αυτά που αποφεύγατε. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο και δεν είναι αυτή η υπόσχεση. Αλλά κάθε μία από αυτές τις στρατηγικές σας ενθαρρύνει να το κάνετε σκεφτείτε πέρα ​​από την εργασία για να βρεις αξία σε κάτι μεγαλύτερο.

Άλλοι πόροι σε αυτήν τη σειρά κατά της αναβλητικότητας
Schreibe einen Kommentar