Γιατί απαιτείται η υδροξυζίνη για τους σκύλους; Γνωρίστε τις παρενέργειες, τη δοσολογία και τη σωστή χρήση του

0
Γιατί απαιτείται η υδροξυζίνη για τους σκύλους; Γνωρίστε τις παρενέργειες, τη δοσολογία και τη σωστή χρήση του

Η υδροξυζίνη είναι ένα φάρμακο που είναι χρήσιμο για τη θεραπεία αλλεργικών αντιδράσεων σε σκύλους και γάτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο εάν ο σκύλος σας υποφέρει από οποιοδήποτε είδος αλλεργίας.

Ακολουθούν πλήρεις πληροφορίες για το Hydroxyzine που πρέπει να γνωρίζετε, όπως παρενέργειες, δοσολογία και κατάλληλη χρήση.

Τι είναι η υδροξυζίνη;

Η υδροξυζίνη είναι ένα αντιισταμινικό που μπορεί να αντιμετωπίσει τον κνησμό που προκαλείται από αλλεργίες. Επίσης, είναι ικανό να θεραπεύσει ναυτία, έμετο, αντιδράσεις εμβολίου, τσιμπήματα φιδιών και εντόμων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αναισθητικά πριν από οποιαδήποτε ιατρική διαδικασία.

Μια εικόνα του προϊόντος Hydroxyzine.
Πηγή εικόνας: DailyMed

Πώς λειτουργεί το Hydroxyzine για σκύλους;

Η ισταμίνη είναι μια χημική ουσία που απελευθερώνεται για να προκαλέσει φαγούρα και φλεγμονή στους σκύλους ως μέρος μιας αλλεργικής αντίδρασης. Η υδροξυζίνη έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει την επίδραση της Ισταμίνης. Λειτουργεί μπλοκάροντας τους υποδοχείς H-1 που εμφανίζονται στους λείους μύες και στα μικρά αιμοφόρα αγγεία.

Η υδροξυζίνη σταματά τις επιδράσεις της ισταμίνης στο σώμα του σκύλου. Επιπλέον, καταστέλλει τη δραστηριότητα του κεντρικού νευρικού συστήματος. Για να μην το χάσετε, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αγχωδών διαταραχών στον σκύλο σας.

Πιθανές παρενέργειες της υδροξυζίνης

Μερικές από τις πιθανές παρενέργειες της υδροξυζίνης είναι οι εξής:

 • Αυξημένη ούρηση
 • Επιληπτικές κρίσεις
 • Πρόβλημα στην ούρηση
 • Νάρκωση
 • Ξερό στόμα
 • Υπερδιέγερση
 • Αλλαγή στη συμπεριφορά

Απαιτούμενες Δόσεις Υδροξυζίνης

Η κανονική δόση Hydroxyzine για σκύλους είναι 1 mg ανά κιλό που χορηγείται 2 έως 3 φορές την ημέρα. Το φάρμακο πρέπει να είναι από του στόματος και θα πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδικασία έως ότου ο κτηνίατρός σας συμβουλεύσει ότι η δόση πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να σταματήσετε να παρέχετε το φάρμακο ακόμα κι αν ο σκύλος σας αναρρώνει καλά.

Θα πρέπει να δώσετε Hydroxyzine στο σκύλο σας σύμφωνα με τη συνταγή και την επίβλεψη του κτηνιάτρου σας. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να προσαρμόσει την απαιτούμενη δόση λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του, επομένως να είστε πολύ προσεκτικοί να ακολουθείτε αυστηρά τη σύσταση.

Τι γίνεται αν παραλείψετε μια δόση;

Εάν παραλείψετε να δώσετε μια δόση υδροξυζίνης στον σκύλο σας, δώστε τη δόση αμέσως μόλις τη θυμηθείτε. Ή αν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε αυτή που χάσατε. Ωστόσο, να θυμάστε πάντα ότι δεν πρέπει ποτέ να δίνετε δύο δόσεις ταυτόχρονα στον σκύλο σας.

Τι γίνεται αν κάνετε υπερβολική δόση του σκύλου σας;

Εάν υπερδοσολογήσετε τον σκύλο σας με υδροξυζίνη κατά λάθος, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ή την κτηνιατρική κλινική έκτακτης ανάγκης. Μερικά από τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν σε σκύλους από υπερβολική δόση υδροξυζίνης είναι τα εξής:

 • Αργή αναπνοή
 • Ναυτία
 • Εμετός
 • Επιληπτικές κρίσεις
 • Υπνηλία
Μια εικόνα ενός άρρωστου σκύλου.
Πηγή εικόνας: Dogs- LoveToKnow

Προφυλάξεις που πρέπει να ακολουθήσετε όταν δίνετε μια υδροξυζίνη στον σκύλο σας

 • Πρώτα απ ‚όλα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε το Hydroxyzine σύμφωνα με τις συνταγές και τις συστάσεις του κτηνιάτρου σας.
 • Δεν πρέπει να δίνετε Hydroxyzine εάν ο σκύλος σας παίρνει άλλα φάρμακα. Ο συνδυασμός φαρμάκων μπορεί να είναι επικίνδυνος για το κατοικίδιο ζώο σας.
 • Θα πρέπει να αποφεύγετε να δίνετε αυτό το φάρμακο εάν ο σκύλος σας πάσχει από γλαύκωμα, απόφραξη του αυχένα της ουροδόχου κύστης, καρδιακή αρρυθμία ή καρδιακή ανεπάρκεια. Μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας.
 • Αποφύγετε την υπερβολική δόση του σκύλου σας.

Άλλα προβλήματα υγείας και φάρμακα που σχετίζονται με σκύλους που ίσως θέλετε να γνωρίζετε:

Επίσκεψη Doglime για περισσότερες πληροφορίες για την υγεία του σκύλου.

Schreibe einen Kommentar