Αύξηση των τιμών μαγειρικού λαδιού και κρίση πείνας | Ιστολόγιο

10
Αύξηση των τιμών μαγειρικού λαδιού και κρίση πείνας |  Ιστολόγιο

Ο κόσμος μπορεί να δει μια άνοδο στην κρίση πείνας καθώς η τιμή του μαγειρικού λαδιού κλιμακώνεται.

Ποια είναι η κύρια αιτία αυτού του προβλήματος;

Η κατάσταση του μεσοπολέμου τα κάνει όλα περίπλοκα. Το παγκόσμιο εμπόριο γεωργικών προϊόντων Η Ινδονησία έχει επιβάλει απαγόρευση στις εξαγωγές φοινικέλαιου για να προστατεύσει την εγχώρια διαθεσιμότητα. Μετά τον πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων, την εγχώρια έλλειψη και τις διαδηλώσεις στους δρόμους, η Ινδονησία επέβαλε απαγόρευση στις εξαγωγές φοινικέλαιου από τις 28 Απριλίου 2022.

Η Ινδονησία κυριαρχεί στην παραγωγή φυτικών λιπών και λαδιών σε όλο τον κόσμο. Η Ινδονησία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φοινικέλαιου και το πιο καταναλωτικό βρώσιμο λάδι σε όλο τον κόσμο.

Η Κίνα και η Ινδία είναι οι δύο πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στους κορυφαίους αγοραστές τους είναι πιθανό να αντέξουν.

Πώς θα επηρεάσει την Ινδία η απαγόρευση του φοινικέλαιου;

Η Ινδία είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα με πληθυσμό δισεκατομμυρίων. Η Ινδία βασίζεται στις εισαγωγές φοινικέλαιου, καθώς είναι μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή για ηλιέλαιο, σόγια και λάδι canola. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σόγιας, φοινικέλαιου και ηλιέλαιου στον κόσμο αντιμετωπίζει έντονο πληθωρισμό. Όχι μόνο η Ινδία, ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες ενδέχεται να δουν τις χειρότερες συνέπειες.

Η συνεχιζόμενη κατάσταση πολέμου έχει αναστατώσει το εμπόριο του 80% του παγκόσμιου ηλιελαίου, το οποίο ανέβασε τις τιμές εναλλακτικών ελαίων όπως το φοινικέλαιο και το σογιέλαιο. Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται σε τεράστιο βαθμό σε προϊόντα, βιοκαύσιμα, είδη προσωπικής φροντίδας κ.λπ.

Τεράστια ένταση περιστρέφεται σε όλο τον κόσμο καθώς η συνεχιζόμενη κατάσταση δεν δίνει καμία ένδειξη ειρήνευσης και οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη. Ο κόσμος βιώνει παγκόσμια πετρελαϊκή αναταραχή. Μαζί με αυτό το πρόβλημα, θα αυξηθούν και τα θέματα υγείας και περιβάλλοντος. Με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, οι άνθρωποι θα τείνουν να επαναχρησιμοποιούν το πετρέλαιο, το οποίο είναι επικίνδυνο τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Η Ουκρανία, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλιόσπορων και ελαίων στον κόσμο ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα περιορίσει την εκμετάλλευση του ηλιελαίου που οδηγεί σε φλεγμονή στην τιμή σε άλλες χώρες. Από την ξηρασία στη Νότια Αμερική πέρυσι, οι τιμές του σογιέλαιου έχουν διπλασιαστεί.

Επιπλέον, το φοινικέλαιο έπαιζε μια ζωτική εναλλακτική λύση σε σχέση με τα άλλα έλαια, αλλά τώρα που το φοινικέλαιο αντιμετωπίζει απαγόρευση, ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει εμπόδια.

Για περισσότερες πληροφορίες συνομιλήστε μαζί μας 917304745554

Schreibe einen Kommentar