Ένα νέο είδος πράσινου κτιρίου κατασκευασμένο από το UNEP

5
Ένα νέο είδος πράσινου κτιρίου κατασκευασμένο από το UNEP
πράσινο κτίριο

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει όλοι να λάβουμε υπόψη
Αυτή η σημασία έγκειται στο γεγονός ότι το κλίμα επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη ως αποτέλεσμα της υπερβολικής εκμετάλλευσης των πηγών ενέργειας που ρυπαίνουν το περιβάλλον που συμβάλλουν στην εκπομπή μεγάλων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα, που είναι ο μεγαλύτερος ρύπος μεταξύ των άλλων αερίων. που εκπέμπεται ως αποτέλεσμα της καύσης αερίου ή πετρελαίου.

Στο σημερινό θέμα, ήθελα να μιλήσω για μια όμορφη ιδέα που συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων και στη μείωση της εκμετάλλευσης των πηγών ενέργειας, καθώς και στη μείωση της ποσότητας των οικιακών απορριμμάτων. Η ιδέα είναι ένα βιώσιμο σπίτι (πράσινο κτίριο) που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, οπότε ας γνωρίσουμε αυτό το σπίτι σε αυτό το άρθρο

ΕΝΑ ‚πράσινο κτίριο είναι ένα κτίριο που κατά τον σχεδιασμό, την κατασκευή ή τη λειτουργία του μειώνει ή εξαλείφει τις αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να δημιουργήσει θετικές επιπτώσεις στο κλίμα και στο φυσικό μας περιβάλλον. Τα πράσινα κτίρια διατηρούν πολύτιμους φυσικούς πόρους και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Μικρό βιώσιμο σπίτι (πράσινο κτίριο)

Το έργο του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) που συνεργάστηκε με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, σε συνεργασία με ένα από τα επαγγελματικά διαπιστευμένα αρχιτεκτονικά γραφεία, επρόκειτο να παρουσιάσει στον κόσμο το σχέδιο ενός πολύ μικρού αλλά βιώσιμου σπιτιού που παράγει ενέργεια και νερό εκτός από φρέσκα λαχανικά.

 • Αρχιτέκτονας: Γκρι: Organschi Architecture
 • Περιοχή: 22 τετραγωνικά μέτρα
 • Ολοκληρώθηκε η κατασκευή: 2018
 • Τοποθεσία: Πλατεία Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Χαρακτηριστικά έργου

Το έργο παρέχει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο για βιώσιμη αρχιτεκτονική που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και πόρων και παράγει επίσης ενέργεια, νερό και τρόφιμα.

 1. Βασιζόμενοι στον φυσικό αερισμό και εκμεταλλευόμενοι την ιδέα του ντουλαπιού αέρα, και του κρύου αέρα που εισέρχεται από πάνω και εξέρχεται από κάτω.
 2. Βασιζόμενος στον φυσικό φωτισμό μέσω της οροφής.
 3. Καθαρίστε τον αέρα μέσα στο σπίτι μέσω του τοίχου της φυτείας της κουζίνας, που έχει έκταση 12 τετραγωνικά πόδια.
 4. Συλλέγοντας το νερό της βροχής από τη στέγη και τον καθαρισμό του.
 5. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ηλιακή ενέργεια μονάδες (ηλιακά πάνελ) στην ταράτσα του κτιρίου
 6. Επεξεργασία των απορριμμάτων τουαλέτας για την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων για τη γεωργία.
 7. Φύτευση του εξωτερικού τοίχου του κτιρίου με λαχανικά και φρούτα σε έκταση 48 τετραγωνικών ποδιών.
 8. Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στην κατασκευή του σπιτιού.
 9. Χρήση ανανεώσιμων υλικών και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας στην κατασκευή κατοικιών.
 10. Έξυπνο σύστημα πληροφοριών και δεδομένων για οικιακή διαχείριση

Διαβάστε επίσης : Τι είναι ένα πράσινο πανεπιστήμιο

Σημασία έργου

Η σημασία του έργου είναι ότι μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα, καθώς ο τομέας της στέγασης χρησιμοποιεί το 40% των συνολικών πόρων του πλανήτη και παράγει περισσότερο από το ένα τρίτο των αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο. Ως εκ τούτου, η αειφόρος αρχιτεκτονική έχει καταστεί απόλυτη αναγκαιότητα για τη διατήρηση των πόρων του πλανήτη μας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την περιβαλλοντική ζημιά όσο το δυνατόν περισσότερο.
Πολλές ζωές μπορούν να αλλάξουν, καθώς υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που ζουν σε ανεπίσημες περιοχές (απρογραμματισμένες) και υπάρχουν επίσης εκατομμύρια που ζουν σε κτίρια που δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, επιπλέον της πρόκλησης της ταχείας αστικοποίησης και της οικονομικής ανάπτυξης του τοπικές κοινότητες, επομένως η τάση προς τη βιωσιμότητα είναι αναπόφευκτη και η καινοτομία στην αρχιτεκτονική και την αστικοποίηση είναι επείγουσα ανάγκη, όχι πολυτέλεια.

Ποια είναι τα οφέλη των πράσινων κτιρίων;

Τα πράσινα κτίρια φέρνουν πολλαπλά οφέλη. Παρέχουν μερικά από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την επίτευξη μιας σειράς παγκόσμιων στόχων, όπως η αντιμετώπιση κλιματική αλλαγήδημιουργώντας βιώσιμες και ακμάζουσες κοινότητες και ωθώντας την οικονομική ανάπτυξη. [1]

Τα οφέλη των πράσινων κτιρίων μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τρεις κατηγορίες: περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά.

#1.Περιβαλλοντικό

 • Τα πράσινα κτίρια μπορούν όχι μόνο να μειώσουν ή να εξαλείψουν τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό, ενέργεια ή φυσικούς πόρους, αλλά μπορούν – σε πολλές περιπτώσεις – να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον (σε κλίμακα κτιρίου ή πόλης) δημιουργώντας ίδιας ενέργειας ή αύξησης της βιοποικιλότητας.

#2.Οικονομικός

 • Εξοικονόμηση κόστους στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας για ενοικιαστές ή νοικοκυριά (μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού)
 • χαμηλότερο κόστος κατασκευής και υψηλότερη αξία ακινήτων για τους κατασκευαστές κτιρίων
 • Δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας

#3.Κοινωνικό

 • Τα πράσινα κτίρια όπως τα αξιωματικά ή τα θερμοκήπια υποστηρίζουν πιο υγιείς, πιο χαρούμενες και πιο παραγωγικές ζωές. μέσω της καλύτερης ποιότητας αέρα εσωτερικών χώρων, βοηθήστε τους εργαζόμενους σε αυτά τα πράσινα, καλά αεριζόμενα γραφεία να βελτιώσουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου

[1] * Οφέλη από πράσινα κτίρια (https://www.worldgbc.org/benefits-green-buildings)

Schreibe einen Kommentar